Yumurtaya zam üstüne zam

Yumurtaya zam üstüne zam
Yumurtaya zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Geçen haftalarda 10-11 TL’den satılan yumurta bu hafta tavan yaptı ve rekor artışlarla 20 TL’ye dayandı.

Zam üstüne zam gelen yumurta fiyatlarının artması nedeniyle sıkıntıya düşen esnaflar yumurta satışlarına ara verdi. Kalitesine göre artan yumurtanın koli fiyatları 13 ila 20 lira arasında değişiklik gösteriyor. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaş yumurtanın cep yaktığını ve kendilerini zora soktuğunu ifade etti.

YUMURTA CEP YAKIYOR

Beslenmenin temel kaynağı olan yumurtaya zam üstüne zam gelmeye devam ediyor.  Alım gücü düşük olan vatandaşlar bu durumdan şikâyetçi olurken bazı küçük esnaflarda yumurta satışları da adeta durma noktasına geldi. Esnaf Muammer Cingilli, “Daha önce 11 liradan sattığımız yumurta şimdi 20 liraya kadar çıktı. Vatandaş çocuğuna yumurta yedirmek istiyor fakat fiyatlar yükseldikçe imkânlar düşüyor” dedi.

FİYATLAR NEDEN ARTTI?

Zam üstüne zam gelen yumurta rekora koşuyor. Esnaf fiyat artışının ihracattan kaynaklandığını söylerken beklenmedik anda gelen zammın kendilerini zora soktuğunu belirtti.  Fiyatlarda son bir ayda yüzde 70-80 artış olması sebebiyle vatandaş yumurta tüketimini azalttı. Kolisi 13-20 lira arasında değişen yumurtanın tanesi ise 40 kuruş ile 70 kuruş arasında seyrediyor. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum