Yunanistan Göç Politikaları Bakan Vekili Muzalas:

Yunanistan Göç Politikaları Bakan Vekili Muzalas:
"İdomeni boşaltılmalı ve boşaltılacak. Bunun için daha yoğun diyalog sağlanacak, yeni yerler açmak için daha yoğun çaba harcanacak, kimin İdomeni'ye girdiğini ve ne yaptığını kontrol etmek için daha fazla mesai harcanacak"

ATİNA (AA) - Yunanistan Göç Politikaları Bakan Vekili Yannis Muzalas, Makedonya sınırında sığınmacıların konakladığı İdomeni bölgesinin boşaltılacağını söyledi.

Muzalas, Atina Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Idomeni'de "korkunç" durumu sona erdirmek için Selanik'te yerel yönetimlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar düzenlendiğini belirtti.

Boşaltma işlemleri için net bir tarih vermeyen ve şiddet kullanmadan bölgenin boşaltılabileceğini vurgulayan Muzalas, "İdomeni boşaltılmalı ve boşaltılacak. Bunun için daha yoğun diyalog sağlanacak, yeni yerler açmak için daha yoğun çaba harcanacak, kimin İdomeni'ye girdiğini ve ne yaptığını kontrol etmek için daha fazla mesai harcanacak" ifadelerini kullandı.

Muzalas, sığınmacıların yüzde 70'inin ikamet izinlerinin sürelerinin dolduğuna işaret ederek, "Eğer kamplara dönerlerse otomatik olarak bu izinleri yenilenecek. Bu bir tehdit değil. Aksine, bu teklif bir armağan" şeklinde konuştu.

İdomeni'de 10 binin üzerinde sığınmacı, Balkan ülkelerinin sınırlarını kapatmasının ardından şubat ayından bu yana zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Yunan hükümetinin sığınmacıları kamplara yerleştirme çabaları ise şimdiye değin etkin bir sonuç doğurmadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.