'Yunanistan ışığı gördü'

'Yunanistan ışığı gördü'
Yunanistan Başbakanı Çipras, "6 yıl süren sert kemer sıkma önlemleri ve kötü haberlerden sonra nihayet büyümenin ışığını gördük" dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, dün Yunanistan gündemiyle gerçekleşen Eurogroup toplantısına ilişkin, "Bugün önemli bir gün. Çünkü, 6 yıl süren sert kemer sıkma önlemleri ve kötü haberlerden sonra nihayet büyümenin ışığını gördük" dedi.

Çipras, ülke borcunun hafifletilmesinin ilk kez görüşüldüğü Eurogroup toplantısı sonrası gelişmeleri değerlendirmek üzere kabinesini topladı.

-"Karanlığı geride bırakıyoruz" -
Bakanlar Kurulu öncesi açıklamalarda bulunan Çipras, Eurogroup toplantısından çıkan kararları "tatmin edici" olarak niteledi.

Çipras, Yunanistan'ın artık tek başına ve tecrit edilmiş bir ülke olmadığını belirterek, Yunanistan'ın bunun birçok siyasi güç tarafından desteklendiğini kaydetti.

Yunanistan'ın artık yeni bir sayfa açtığını vurgulayan Çipras, "Artık karanlığı arkamızda bırakıyoruz. Bugün önemli bir gün. Çünkü, 6 yıl süren sert kemer sıkma önlemleri ve kötü haberlerden sonra nihayet büyümenin ışığını gördük" ifadelerini kullandı.

-"Ancak bulutların üzerinde gezmiyoruz" -
Çipras, hükümetin "mutlu ve iyimser" olduğunu ifade ederek, "Ancak bulutların üzerinde de gezmiyoruz. İlk kez ülke borcunun hafifletilmesi için belirli bir yol haritası var ve atılması gereken adımlar ise 24 Mayıs'tan önce kesinleşecek" şeklinde konuştu.

Avro bölgesi maliye bakanları dün Yunanistan olağanüstü gündemiyle bir araya gelmiş ve ülkenin devasa borç yükünü hafifletmek üzere bir yol haritası belirlemişti.

Öte yandan, Yunanistan ile kreditör kuruluşlar olan Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa İstikrar Mekanizması ve IMF arasındaki, 86 milyar avroluk kurtarma paketinin kredi dilimlerini serbest bırakacak gerekli reformlara ilişkin gözden geçirme süreci, anlaşmazlıklar nedeniyle aylardır devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.