Yunanistan, Vukovic'i Makedonya'ya İade Edecek

Yunanistan, Vukovic'i Makedonya'ya İade Edecek
Yunan yargısı, Makedonya makamlarının, eski Terörle Mücadele Şefi Vukovic’in iade talebine olumlu yanıt verdi

ATİNA (AA) - Yunanistan Yüksek Mahkemesi, tutuklu Makedonya Cumhuriyeti’nin eski Terörle Mücadele Şefi Dejan Vukovic’in ülkesine iade edilmesini kararlaştırdı.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos, Makedon makamlarının talebi üzerine, bir süre önce Selanik’te yakalanan Vukovic’in iade edilmesini onayladı.

Yunan adli prosedürüne göre, Vukovic’in iade edilip edilmeyeceğine ilişkin nihai kararı, Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kondonis verecek.

Hakkında Makedonya’nın Kumanova kentinde 2015’te yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili suçlamalar bulunan Vukovic, 2016’da otomobilinde bir el bombası ve bir miktar uyuşturucu ile yakalanmıştı. Gözaltına alınan Vukovic daha sonra kaçtığı Yunanistan’da yakalanmıştı.

Selanik Mahkemesi, Makedon makamlarınca kırmızı bültenle aranan Vukovic’in iade talebine olumlu yanıt vermiş, avukatları ise Yüksek Mahkeme’ye itiraz başvurusunda bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.