Yunanistan'a niyet Türkiye'ye kısmet

Yunanistan'a niyet Türkiye'ye kısmet
Sakız Adası'ndaki göçmenlere yardım etmek amacıyla Meksika ve Almanya'dan gelen iki genç, adaya geçmeden önce geldikleri İzmir'de sığınmacılara gönüllülerin yaptıkları fedakarlıkları görünce burada kaldı- Çeşme ilçesinde ev kiralayan gençler, İzmirli gönü

İZMİR (AA) - RAMAZAN ERCAN - İzmirli gönüllülerin daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlerin umut yolunda karşılaştıkları zorluklara karşı yaptıkları fedakarlıklar çeşitli ülkelerden gençleri de etkiliyor.

Sakız Adası'ndaki göçmenlere yardım etmek için Meksika ve Almanya'dan gelen iki genç, adaya geçmek için ulaştıkları Çeşme ilçesinde sığınmacılara yapılanları görünce burada kaldı.

Meksikalı Veronica Sanchez (24) ile Alman Mike Freigeist (24), ülkelerindeki çeşitli sorunlardan dolayı Avrupa'da mülteci olabilmek ümidiyle umuda yolculuğa çıkan ve Sakız Adası'na ulaşan göçmenlere yardım edebilmek için ülkelerinden ayrıldı.

Sakız Adası'na en yakın nokta olan Çeşme'ye gelen Sanchez ve Freigeist, karşıya geçecekken İzmirli gönüllülerin de göçmenlere yönelik yaptıkları fedakarlıkları ve yardımları duyunca Çeşme İmece İnisiyatifiyle irtibata geçerek burada kaldı.

Sanchez ve Freigeist, buradaki Türk gönüllülerle kaynaşarak her gün Çeşme'den Sakız Adası'na geçmeye çalışan göçmenlere yardım eli uzattı.

- "Biz sadece Sakız Adası'nda yardım yapılıyor sanıyorduk"

Meksika'da takı işleriyle uğraşan Veronica Sanchez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir arkadaşının Sakız Adası'nda göçmenlere yönelik yardım organizasyonunda yer aldığını bunun üzerine bu adaya geçmek için kendisinin de İzmir'e geldiğini anlattı.

Dalyan'da otururken Çeşme'de de göçmenlere yönelik yardım faaliyetlerinin yapıldığını öğrendiğini ve Türkiye'de kalmaya karar verdiğini dile getiren Sanchez, şöyle konuştu:

"Tam Sakız Adası'na gidiyorduk ki burada konaklamak durumunda kalmıştık. Dalyan'da oturduğum evin komşusu gönüllülerin Çeşme'de organizasyonunun olduğunu söyledi. Burada bu tür yardım faaliyetlerinin yapıldığını duymamıştım. Sadece Yunanistan'da yapıldığını sanıyorduk ancak Türkiye'de yapılanları duyunca, görünce çok şaşırdım. Tesadüfen burada yapılanları öğrendik. Bu çok ilgimizi çekti ve burada kaldık, gönüllü olarak çalışmaya başladık. Burada da gördük ki yardıma ihtiyacı olan çok insan var."

- Dünya liderlerine "savaşı durdurun" çağrısı

Alman Mike Freigeist de Türkiye'de göçmenlere yönelik yapılan çalışmaları görünce çok şaşırdıklarını ve kendilerinin de birşeyler yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Dünya liderlerine "savaşı durdurun" çağrısı yapan Freigeist, ülkelerin silah satışı yapmamasını istedi.

Freigeist, "Burada yapılanlardan çok etkilendik ve bu organizasyona katılmayı istedik. Buradaki insanlar, göçmenlere yardım etmek için kendi vakitlerinden ayırıyorlar ve ellerinden geleni yapıyorlar. Bu çok güzel birşey" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.