Yunanistan'da Altın Madeni İşçileri Hükümeti Protesto Etti

Yunanistan'da Altın Madeni İşçileri Hükümeti Protesto Etti
Ülkede Kanada merkezli bir altın madeni şirketinin hükümetle yaşadığı anlaşmazlık sonucu faaliyetlerini durduracağını açıklaması işçilerin tepkisine neden oldu

ATİNA (AA) - Yunanistan'da, Kanada merkezli Eldorado Gold maden şirketi için çalışan işçiler, hükümetle çıkan anlaşmazlık sonucu şirketin faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından Atina'da eylem yaptı.

Selanik yakınlarındaki Halkidiki bölgesinde bir altın madeninde çalışan yüzlerce maden işçisi, sabah erken saatlerde Enerji ve Çevre Bakanlığı önünde toplanarak, Mesogeion Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

İşçilerden bir heyetin Enerji ve Çevre Bakanlığı Genel Sekreteri Mihalis Verroiopoulos ile görüşmesinin ardından göstericiler, Başbakanlık Binası'na ve Meclis'e yürüdü.

Ayrıca, iki günlük grev kararı da alan madenciler, "Madenlere evet, işsizliğe hayır" yazılı pankartlar taşıyarak hükümete, işletme için gerekli izinleri verme çağrısında bulundu.

Yunanistan'daki en önemli yabancı yatırımlardan biri olan Eldorado Gold, hükümetin gerekli izinleri uzun süredir çıkarmadığı gerekçesiyle 22 Eylül'den itibaren ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Yunan hükümeti ise işlemlerin doğayı koruma endişeleri gözetilerek ve Avrupa Birliği normlarına uyumlu şekilde yürütüldüğüne işaret ederek, sorunu tahkime taşıyacaklarını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.