Yunanistan'da Batan Gemiden Mazot Kaçıran İki Kişi Gözaltına Alındı

Yunanistan'da Batan Gemiden Mazot Kaçıran İki Kişi Gözaltına Alındı
Çevre felaketine yol açan petrol sızıntısını temizleme çalışmalarına katılan bir geminin mürettebatı, mazot kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındı

ATİNA (AA) - Yunanistan'da bir süre önce batan petrol tankerinden sızan petrolü temizleme çalışmalarına katılan bir geminin mürettebatı, mazot kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığından yapılan açıklamada, temizleme faaliyetinde yer alan "Lassaia" adlı geminin kaptanı ve baş teknisyeninin, gemilerinde kaçak mazot bulunmasının ardından güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, mürettebatın, batan petrol tankerindeki mazotu boşaltma faaliyetlerine katıldığı belirtilerek, geminin depolarında önemli miktarda yakıt ele geçirildiği kaydedildi.

Ülkenin en büyük limanı Pire açıklarında, 2 bin 200 ton mazot ve 370 ton gaz yağı taşıyan "Aghia Zoni II" isimli petrol tankeri, yaklaşık on gün önce henüz belirlenemeyen şekilde su almaya başlamış ve batmıştı.

Batan tankerden sızan yakıt, hava şartlarının da etkisiyle Saronik Körfezi'ne yayılarak, önce Salamina Adası olmak üzere bölgeyi etkisi altına almıştı.

Yaşanan çevre felaketinde, Atina'nın güneyinde bulunan sahiller ve Pire yakınlarındaki Salamina Adası'nda yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda kıyı şeridi petrolle kaplanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.