Yunus Emre Enstitüsü Zagreb ofisi açılacak

Yunus Emre Enstitüsü Zagreb ofisi açılacak
Ofisin resmi açılışı 27 Nisan'da yapılacak

ANKARA (AA) - Yunus Emre Enstitüsü Zagreb ofisinin resmi açılışı, 27 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, geçen yıldan bu yana faaliyet gösteren Zagreb Yunus Emre Enstitüsünün resmi açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Yunus Emre Enstitüsü Zagreb ofisindeki faaliyetlerle, Türk dili, kültürü ve sanatını tanıtmanın yanı sıra Hırvat vatandaşlarına nitelikli Türkçe öğrenme imkanı sunulacak. Türk tarih ve edebiyat alanlarında çeşitli atölye çalışmalarının yapılması, geleneksel ve modern sanatlardaki ülke birikimlerinin en güzel örnekleriyle aktarılmasına da imkan sağlanacak.

Açılışta, 19'uncu yüzyıl ortalarında İstanbul'da faaliyet göstermeye başlayan fotoğraf ustalarının eserlerinin yer aldığı "Konstantiniyye'den İstanbul'a: 19'uncu Yüzyıl Ortalarından 20'nci Yüzyıla Boğaziçi Fotoğrafları" sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yunus Emre Enstitüsü, 2009 yılında başladığı çalışmalarla 7'nci faaliyet yılında 4 kıtada 45 merkez açtı. Pek çok ülkenin başkentinde her yıl binlerce insanın Türkçe öğrenmesini sağlayan enstitü, 2023 Vizyonu doğrultusunda dünya genelindeki merkez sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.