'Yürek yüreğe duruş sergileniyor'

'Yürek yüreğe duruş sergileniyor'
TBMM Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanı Sarıkaya, ABD'de düzenlenen yürüyüşte omuz omuza, yürek yüreğe ortak bir duruş sergilendiğini söyledi

WASHINGTON (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, ABD'nin başkenti Washington'da binlerce Türk ve başka milletlerden katılımcılarla düzenlenen yürüyüşün Türkiye'nin haklı tezlerini savunmak adına önemli olduğunu belirterek, yürek yüreğe bir duruş sergilendiğini söyledi.

Sarıkaya, Türklerle diğer Müslüman coğrafyalardan kişilerin de Washington’da buluşarak bir çatı oluşturduğunu ve Türkiye’nin uluslararası camiada, dünya barışına sundukları için destek verdiğini söyledi.

Sarıkaya, “Bu hem Türkiye’nin Suriyeli mültecilere ve diğer mazlum toplumlara verdiği destek için bir teşekkür yürüyüşü, aynı zamanda da malum Ermeni iddialarına karşı haklı davamızı savunmak için Amerika’da Türkiye’nin tezlerini savunmak için bu topluluk diyor ki ‘Bırakın bu meseleye tarih, tarihçiler, arşivler karar versin.’ Bunun için burada yaklaşık 50 ülkeden katılımcılar var.” dedi.

“Her memleketten dostlarımız burada” diyen Sarıkaya, omuz omuza, yürek yüreğe ortak bir duruş sergilendiğini ifade etti.

Sarıkaya, “Washington’da haklı davalarını savunurken aynı zamanda Türkiye’ye dünya mazlumlarına verdiği destekler dolayısıyla hem Cumhurbaşkanımıza hem Başbakanımıza, onların şahsında Türkiye’ye ve Türk milletine teşekkürlerini ifade ediyorlar.” diye konuştu.

Binlerce kişinin yürüyüşe katıldığını ifade eden Sarıkaya, “Biz de tarihte olduğu gibi nasıl daha önce Yahudilere kucak açtıysak, nasıl daha önce 72 millete kucak açtıysak Anadolu topraklarında bunun devamını Türkiye Cumhuriyeti olarak getiriyoruz. Bunu da dünyanın her yerinde görmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

ABD’ye girişinde yaşadığı olayı aktaran Sarıkaya, şunları kaydetti:

“Dün pasaport kontrolünde kontrolü yapan polis benim hangi ülkeden olduğuma baktı ve ‘Ben size teşekkür etmek istiyorum. Ben Somali asıllı bir Amerikalıyım. Somali’ye yaptığınız destek için ülkenize, milletinize, devlet büyüklerinize ve partinize teşekkür ediyorum’ dedi. Kalktı ayakta selam verdi. Benim için bundan daha önemli bir şey yoktu. Bu şahsıma verilen bir selam değil, bu o pasaporta, pasaportun üzerindeki ay yıldıza verilen bir selamdı. Bundan önemli bir mutluluk yok.”


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.