Yurt dışına çıkacaklar dikkat!

Yurt dışına çıkacaklar dikkat!
Kamuda çalışan yeşil pasaportlular, çalıştığı kurumdan “yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur” ibaresi olan resmi bir yazı alamazsa yurt dışına çıkamayacak

OHAL nedeniyle yurtdışına çıkışlara da belli prosedürler getirildi. Özellikle yeşil pasaportluların yurt dışına çıkışları zorlaşıyor. Pasaport kontrolünde, vatandaşa yaptığı iş sorulmakta ve bunu kanıtlayacak bir belge isteniyor. Bu nedenle mutlaka işyeri kimliği veya işyerinden alınmış bir yazıyı yanında bulundurmak gerekiyor. İşverenlerin de sahip olduğu iş yeri belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Bir yerde çalışmayanlar ise sigortasından yararlandığı yakınının sigorta dökümlerini yanında bulundurmak zorunda. Emekli ya da Bağkur’a bağlı çalışanların da SGK dökümlerini yanında bulundurması isteniyor. Yurtdışına çıkmak isteyen öğrencilerin de yanlarına mutlaka öğrenci belgesi alması gerekiyor.

KAMU ÇALIŞANLARI

Kamu çalışanlarından kurumlarına ait ıslak imzalı bir yazı istenmekte. Yazıda da "yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur" ibaresi mutlaka yer almak zorunda.

Yeşil pasaportlu emeklilerden vize ihlal bölümüne gittikten sonra sadece pasaport ve bilet isteniyor. GBT araştırmasında bir sorun olmadığı takdirde uçmalarına izin verilir.

Asker emeklilerinin GBT'si için başka bir bölümle irtibata geçiliyor. Sadece nüfus cüzdanıyla girilebilen KKTC ve Gürcistan'a giden kişiler de aynı evrakları yanında bulundurmalı.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.