Yurt Dışında En Çok 'Koruyucu Ailelik' İçin Destek Alındı

Yurt Dışında En Çok 'Koruyucu Ailelik' İçin Destek Alındı
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ailevi ve sosyal sorunlarına çözüm bulmak amacıyla başlatılan "aile ataşeliği" uygulaması kapsamında, toplam 305 kişiye destek sağlandı

ANKARA (AA) - Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ailevi ve sosyal sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan "aile ataşeliği" uygulaması kapsamında, toplam 305 kişiye destek verildi.

Ataşeliğe en çok "koruyucu ailelik" ile "çocuk ve gençlerin sorunları"na ilişkin ve kadınlar tarafından "koruma talebiyle" başvuruldu.

AA muhabirinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verilerinden derlediği bilgilere göre, "aile ataşeliği" uygulamasının ilk ayağı 27 Mayıs 2015'te Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı Almanya'nın Düsseldorf kentinde hayata geçirildi.

Türkler en çok "koruyucu ailelik" desteği aldı
Ataşelik, Türk vatandaşlarına "çocuk alıkoyma, çocuk ve gençlerin himaye altına alınması, doğum yardımı uygulaması, evlat edinme talebi, anne veya babanın çocuğunu görme sorunları, engelli vatandaşların sorunları, yaşlı sorunları, aile danışmanlığı, kadınların korunma talepleri, sosyal danışmanlık" konularında destek sağladı. Bu desteklerden toplam 305 Türk vatandaşı faydalandı.

Buradan en çok destek alan Türk vatandaşlarının başında ise "koruyucu aile adayları" geliyor. Koruyucu ailelik için destek verilen kişi sayısı 95 iken, ataşelikten koruyucu aile dosyası alan 39, koruyucu ailelik yapmaya başlayan ise 9 kişi bulunuyor.

Ataşelik, evlat edinme sisteminden yararlanmak isteyen 14 kişiye de destek sağladı.

Doğum yardımı desteğinden ise 8 kişi faydalanmak istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.