Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak
Yarından itibaren yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerine çıkacağı bildirildi

Yarından itibaren yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerine çıkacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun batı bölgelerinin önümüzdeki bir hafta boyunca Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.

Yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak, gelecek bir hafta boyunca sıcaklıklar etkisini artırarak, özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun batısında mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Hafta sonundan itibaren en yüksek hava sıcaklığının, Aydın'da 44, Denizli ve Manisa'da 42, İzmir'de 41, Adana ve Muğla'da 40, Balıkesir'de 39, Edirne ve Bursa'da 38, Antalya'da 37, Afyonkarahisar ve Uşak'da 34, Ankara ve İstanbul'da 33 dereceye ulaşması bekleniyor.

Sıcak hava dalgası sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.