Yurtta asayiş

Yurtta asayiş
Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 ruhsatsız tabanca ve 2 bin 900 mermi ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kurucahöyük Mahallesi'nde adresini belirledikleri eve operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca ve 2 bin 900 mermi buldu.

Olayla ilgili bir şüphelinin arandığı öğrenildi.

- Elazığ'da telefon dolandırıcılığı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları kadının 620 bin lirasını aldığı iddiasıyla yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekipleri, takibe aldıkları bir dolandırıcılık olayı ile ilgili İ.A. (22) ve H.K'nın (26) sık sık Şanlıurfa'dan Elazığ'a geldiğini belirlemesi üzerine söz konusu şahısları gözaltına aldı.

Bu kişilerin taşıdıkları çantada bulunan 250 bin liranın kaynağını açıklayamamaları üzerine polis, kentteki banka şubeleriyle temasa geçerek 3 gün içerisinde para çekenlerin listesine ulaştı.

Emekli öğretmen P.D'nin 3 günde bankadan çektiği 620 bin lirasını banka hesap ve kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ifade eden ve kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan İ.A. ve H.K'ya verdiğini anlattı.

Emniyetteki işlemlerin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

- Beline sardığı eroinle yakalandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir kişi, yolcu otobüsünde beline sardığı eroinle yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yol kontrolü sırasında Van'dan İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünü durdurdu.

Ekipler, davranışlarından şüphelendikleri E.B'nin üst aramasında beline sardığı naylon poşette 800 gram eroin ele geçirdi.

Gözaltına alınan E.B'nin, emniyetteki ifadesinde uyuşturucu maddesini İstanbul'a götürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.