Yurtta asayiş

Yurtta asayiş
Kayseri'de donmak üzereyken bulunan kişi öldü

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Akkışla ilçesinde donmak üzereyken bulunan kişi hayatını kaybetti.

Girinci Mahallesi'nde yaşayan Murat Özcan'dan (77) bir süredir haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekiplerince mahallenin dağlık bölgesinde donmak üzereyken bulunan Özcan, ambulansla kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

- Bursa'da dolandırıcılık iddiası

BURSA (AA) - Bursa'da erzak yardımı yapacağı bahanesiyle 5 kişiyi dolandırdığı ileri sürülen zanlı gözaltına alındı.

Yıldırım ilçesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Ü.Ö'nün yanına giden ve sosyal yardımlaşma vakfında çalıştığını belirten E.S. (26), erzak yardımı yapacakları gerekçesiyle bazı evraklar istedi.

Ü.Ö. ile önce Yıldırım Kaymakamlığına ardından Millet Mahallesi'ndeki bir kafeteryaya giden E.S, erzak paketini teslim edeceğini söyleyerek bu kez kimlik, kredi kartı bilgileri ve cep telefonunu aldı. Mağdurun cep telefonundan kredi başvurusunda bulunan E.S, Ü.Ö'nün kimlik bilgilerini kullanarak bankadan para çekti.

Şüphelinin kendisini oyalamasından ve yanından uzaklaşmasından şüphelenen Ü.Ö, bankayı aradığında dolandırıldığını anladı. Ü.Ö'nün ihbarı üzerine çalışma başlatan ekipler, E.S'yi Yeşil Yayla Mahallesi'nde gözaltına aldı. Şüphelinin, bu şekilde 5 kişi adına 15 bin lira kredi çektiği ileri sürüldü.

- Çorum'da yangın

ÇORUM (AA) - Çorum'un İskilip ilçesinde evde çıkan yangında engelli kişi öldü.

Kuzköy köyü Merkez Mahallesi'nde Halil Oral'a ait tek katlı evde yangın çıktı.

Yangında, rahatsızlığı dolayısıyla yaşamını yatağa bağlı şekilde sürdüren Oral'ın kardeşi görme engelli Hüseyin Oral (59), yanarak can verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen İskilip Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangını söndürdü.

Oral'ın cenazesi, cumhuriyet savcısının gözetiminde itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından evden çıkarılarak, İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazenin otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.

Kaymakam Şuayip Gürsoy ve Belediye Başkan Vekili Nejat Keserci, yangının ardından köye giderek incelemelerde bulundu.

- Diyaliz hastası annesini alıkoyduğu iddiası

DENİZLİ (AA) - Denizli'de bir kişi diyaliz makinesine bağlanmasını istemediği annesini eve kilitleyerek alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Sağlık ekipleri, diyaliz makinesine bağlanan 80 yaşındaki Hafize E'yi Çamlaraltı Mahallesi 6042 Sokaktaki evinden almaya gitti.

Annesini sağlık ekipleriyle göndermek istemeyen İ.E, uzun süre görevlilerin eve girmesine engel oldu. Ekipler, İ.E.'nin kapıyı açmaması üzerine polis ekiplerinden yardım istedi.

Polis, İ.E'yi ikna etmeyi başaramayınca olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin yardımıyla kapıyı kırarak içeri girdi.

Sağlık ekiplerine teslim edilen Hafize E, ambulansta yapılan müdahalenin ardından hastaneye götürüldü.

Gözaltına alınan İ.E. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İ.E'nin, annesinin diyaliz makinesine bağlandığı sırada çektiği acıya dayanamadığı için görevlilere teslim etmek istemediği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.