Yurtta Kış

Yurtta Kış
Sivas'ın Ulaş ilçesindeki gölün yüzeyi soğuk havanın etkisiyle buz tuttu- Karayolları ekipleri, kış hazırlıkları kapsamında güzergahlardaki kar direklerini yeniledi

SİVAS (AA) - Sivas'taki Ulaş Gölü'nün yüzeyi, soğuk havanın etkisiyle buz tuttu.

Ulaş ilçe merkezindeki göl, gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceye kadar düşmesi sonucu buz tabakasıyla kaplandı. Yüzeyi buz tutan gölde güzel kış manzaraları oluştu.

Gölde yaşayan ördek, kaz, karabatak gibi kuşlar, yüzeyi buz tutan gölü terk etti. Yabani kuşların bölgeden göç etmesiyle Ulaş Gölü adeta sessizliğe büründü. 

 

- Kar direkleri yenilendi

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kış hazırlıkları kapsamında güzergahlardaki kar direklerini yeniledi. 

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kış mevsiminin ağır geçmesi ihtimalini göz önünde bulunduran ekiplerin, kış aylarında sürücülere büyük kolaylık sağlayan kar direklerini yenilediği belirtildi.

Direklerinin, kar yağışı nedeniyle belirginliğini yitiren yol güzergahını sürücülere fark ettirdiği ve kar kürüme araçlarını kullanan personelin de işini kolaylaştırdığı ifade edilen açıklamada, yoğun kar yağışı olan bölgelerde köprü, menfez, uçurum, yüksek dolgu ve özellikle yüksek rakımlı geçitlerde yol boyunca kullanılan kar direklerinin önemi vurgulandı.

Açıklamada, "Karayollarının yoğun olarak kar tutan kesimlerinde yol sınırını belirlemek amacıyla kullanılan ve herhangi bir nedenle hasar gören kar direkleri, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından değiştirildi. Çeşitli nedenlerden dolayı hasar gören kar direklerinin yerine ise yenileri takılarak kullanıma hazır hale getirildi" bilgisine yer verildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.