Yurtta kış

Yurtta kış
İzmir'de kentin yüksek rakımlı ilçelerinde kar etkili oldu- Kemalpaşa-Torbalı Karayolu kar nedeniyle trafiğe kapandı, Bergama'da taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen öğrenciler için bugün ve yarın eğitime ara verildi

İZMİR (AA) - İzmir'in yüksek rakımlı ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

En yüksek sıcaklığın 5,5 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde yağmur etkili oldu.

Yüksek rakımlı Bergama, Kınık, Kemalpaşa ilçelerinde ise kar yağdı. Kar nedeniyle Kemalpaşa-Torbalı Karayolu trafiğe kapandı. Yolda kar temizleme çalışmaları sürüdürülüyor.

Kemalpaşa'nın Karabel geçidi, Kamberler, Ovacık, Yenikurudere, Bayramlı ve Beşpınar mahallelerine de yolların kapanması nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Yolların açılması için çalışma yürütülürken, Karabel geçidinde yaklaşık 5 saat mahsur kalan sürücüler, bölgede uzun süredir ilk kez bu kadar fazla kar gördüklerini belirtti.

Geçitteki kar temizleme çalışmalarının ardından ulaşımın sağlandığı bildirildi.

Bergama ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle de 40 mahalleden taşımalı sistemle ilçe merkezine gelen öğenciler için eğitime bugün ve yarın ara verildi.

Madra ve Yuntdağ mahallelerinde yollar kapandı. Bölgede kar temizleme çalışmalarına başlandı. Bergama'nın Kozak ve Sınırada bölgelerindeki mahallelerine de ulaşım sağlanamıyor.

Kar kalınlığının Bergama ve Kınık ilçelerinin yüksek kesimlerinde yer yer 30 santimetreye ulaştığı ifade edildi. Kınık'ın Köseler mahallesinin kapanan yolunun açılması için de çalışma yapılıyor.

Çeşme ilçesinde de ilçe merkezinde yağmur görülürken tepelere kar yağdı. Kadıovacık, Karaköy ve Çeşme-İzmir eski yol bölgelerinde de sabah saatlerinde kar yağışı görüldü.

- Yarın öğleden sonra etkisini kaybedecek

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İzmir kent merkezindeki yağış bu gece de devam edecek. Sıcaklığın sıfıra düşeceği gece saatlerinde ise karla karışık yağmur beklendiği ifade edildi.

Yağışlı havanın yarın öğleden sonra merkezde etkisini yitireceği, kuzeye doğru ilerleyeceği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.