Yuvaları yıkılan çocuklara 'koruyucu melek' oluyorlar

Yuvaları yıkılan çocuklara 'koruyucu melek' oluyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2012'de başlatılan "Koruyucu Aile" uygulamasıyla Kahramanmaraş'ta 110 fedakar aile, yuvaları dağılan çocuklara umut ışığı oluyor

Sosyal sorunlar nedeniyle ailelerinden ayrı kalan ya da yuvaları yıkılan çocuklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Koruyucu Aile" uygulamasıyla koruyucu meleklerinin yanında umutla yarınlara hazırlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Gönül Elçileri" projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aralık 2012'de 81 ilin vali eşleri ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla başlatılan "Koruyucu Aile" uygulaması, ailesinden ayrı kalan çocuklara umut ışığı olmaya devam ediyor.

Kimi evlat hasretiyle kimi de aile ortamı sunma amacıyla kucakladıkları çocuklara biyolojik olmasalar da koruyucu annelik yapıyor.

Kahramanmaraş ise uygulamanın başladığı ilk yılda çocuk yuvası, kız ve erkek yetiştirme yurtlarını kapatarak projeye önemli destek veren il olarak başı çekiyor. Kentte 110 koruyucu aile 148 çocuğa kol kanat geriyor.

Habibe Eminer ve Mürüvvet Toklu, Kahramanmaraş'ta çocuklara koruyucu melek olan kadınlardan yalnızca ikisi.

Sosyal ve maddi imkansızlıklar nedeniyle boşanmış çiftin dört çocuğuna bakan Eminer ve Toklu, dört kardeşe sevgileriyle aile sıcaklığını sunuyor.

Habibe Eminer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erken yaşta anne baba olup, çocukları büyüdükten sonra eşiyle koruyucu aile olmaya karar verdiklerini ve iki çocuğa yuvalarını açtıklarını söyledi.

Eşi, çocukları bırakmamasını vasiyet etti
Koruyucu meleklerden Mürüvvet Toklu da 2 yıldır iki çocuğa koruyucu annelik yaptığını söyledi. Çocukların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendikleri eşini 9 ay önce kaybettiğini belirten Toklu, eşinin rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçirmelerine karşın çocukları başka bir aileye vermeyi hiç düşünmediğini ifade etti.

Eşinin vefatından sonra çocukların tüm ihtiyaçlarıyla kendisinin ilgilendiğini anlatan Toklu, şunları kaydetti:

"Eşim hastanede yattığı dönemde kurumdan 'İsterseniz çocukları alabiliriz' dediler. Eşim 'Sen çocukların yanında dur, ben hastanede tek kalırım' dedi. Merhum eşim çocukların hiçbir zaman verilmesini istemedi. 'Hanım ben ölsem bile, senin de sağlığın el verdiği sürece çocukları bırakmayacaksın' dedi. Onun için ben de çocuklara bakmak için elimden gelen çabayı gösteriyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.