Yuvasına giremeyen leylekler için seferber oldular

Yuvasına giremeyen leylekler için seferber oldular
Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Mahallesi sakinleri, leyleklerin ağaca kurdukları yuvaya, dalların uzaması nedeniyle girmekte zorlanması üzerine harekete geçti- Belediyenin de desteğiyle ağaç budandıktan sonra, leylekler yuvalarına girdi

SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Mahallesi sakinleri, leyleklerin, ağaçtaki yuvaya girişini zorlaştıran dalları motorlu testereyle kesti.

Dereköy Mahallesi sakinleri, leyleklerin yaklaşık 20 yıl önce dişbudak ağacına yaptıkları yuvaya, dalların uzaması nedeniyle girmekte zorlandığını fark etti. Vatandaşlar, bunun üzerine 19 Mayıs Belediyesinden yardım istedi.

Belediyenin girişimleriyle mahalleye gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracına binen bir vatandaş, dalları motorlu testereyle kesti.

Leylekler, dalların kesilmesinin ardından yuvalarına rahat girmeye başladı.

- "Leylek yuvası, semtin sembolü haline geldi"

Mahalle sakinlerinden Hamit Genç, semtlerinin sembolü haline gelen leylek yuvasına herkesin sahip çıktığını söyledi.

Leyleklerin kuluçka döneminde olduğunu belirten Genç, ''Leylekleri çok seviyoruz. Yıllardır mayısta buraya gelir, bu yuvada yumurtlar, kuluçkaya yatar ve yavrularını büyütürler. Ağustos gibi de giderler. Bu yuvada yumurtadan çıkıp giden leylekler, bir sonraki yıl aynı yuvalarına dönüyor. Bu olay yaklaşık 20 yıldır böyle devam ediyor." dedi.

Buradaki ağacın dallarının uzaması nedeniyle leyleklerin yuvalarına girmekte zorlanmaya başladığını anlatan Genç, "Hatta geçen yıl bir leylek yuvaya girmeye çalışırken dallar nedeniyle düşüp yaralandı. Bu yıl dallar daha çok gelişti. Yaprakları da artınca çareyi belediyeden yardım istemekte bulduk. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla dalları kestik. Leylekler şimdi daha rahat yuvalarına girebilecek.'' diye konuştu.

İtfaiye aracına çıkarak dalları kesen Ali Doğan ise yuvada 4 leylek yumurtasının bulunduğunu ifade etti.

Dalları keserken leyleklerin sürekli yuvanın etrafında dolandığını dile getiren Doğan, artık leyleklerin yuvalarına daha rahat girebileceğini ve yavrularını daha iyi besleyebileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.