“Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi”

“Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi”
PAGDER ile Tekirdağ'ın ilçe belediyeleri arasında imzalanan protokolle ilçelerden toplanan plastik atıklar, sokak hayvanları için yuva haline getirilecek

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ile Tekirdağ'ın 9 ilçe belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında geliştirilen "Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi" ile plastik atıklar geri dönüştürülerek sokak hayvanları için yuva yapılıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi olan ve plastik atıkların kaynağında ayrı toplanmasını içeren "Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi" ile aynı zamanda sokak hayvanlarının da yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

İmzalanan sözleşme kapsamında ilk etapta 20 adet yuvanın teslim alındığını aktaran Dodurka, "Böylelikle ilk etapta teslim alınmış olan 20 adet yuva Çerkezköy İlçe Belediyesine teslim edilmiştir ve sözleşme imzalayan diğer ilçelerde de sokak hayvanları en kısa sürede yuvalarına kavuşturulacaktır." ifadelerini kullandı.

İnsanların atık olarak gördüğü plastiklerin dönüştürülerek çevrenin bir parçası olan hayvanlara yuva yapılması düşüncesinin hayata geçirilmesinden mutluluk duyduğunu anlatan Dodurka, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın evlerindeki plastikleri veya içtikleri su şişeleri gibi malzemeleri geri dönüştürülmek üzere ambalaj atıkları toplama kaplarına atmaları halinde bu tip sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın geri dönüşüme katkı sağlamalarını bekliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.