Yüzler gülüyor

Yüzler gülüyor
Ligdeki 3. galibiyetini TED Kolejliler karşısında alan Potanın Kartalları’nda yüzler gülüyor. Başantrenör Aziz Bekir ile oyunculardan Troy De Vries, galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

Ligdeki 3. galibiyetini TED Kolejliler karşısında alan Potanın Kartalları’nda yüzler gülüyor. Başantrenör Aziz Bekir ile oyunculardan Troy De Vries, galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu

 

TBL’de üçüncü galibiyetini alarak büyük moral toplayan temsilcimiz Torku Konyaspor Basket’te keyifler yerinde. Sezona ikide iki yaparak giren ancak son üç haftadır şansız mağlubiyetler alan yeşil-beyazlı ekip, 6. hafta maçında evinde oynadığı Rönesans TED Ankara Kolejliler karşısında galip gelerek şansızlığını üzerinden attı. Yüzdeli dış atışları ile istatistiksilerde üst sıralarda yer alan Dev Kartallar, üç sayılık atışlarda takım bazında %75'lik yüksek bir oran ile oynadı. Temsilcimizde 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı maçta Amerikalı pivot Sean Williams, 18 sayı, 15 ribaund ve 3 blokla “double-double” yaptı.   Yeşil-beyazlılarda, Josh Mayo 18 sayı, Troy De Vries 17 sayı, Aleksandar Rasic 16 sayı, Thomas Guinn 15 sayı ile çift haneli sayılara ulaşan oyuncular oldu.

AZİZ BEKİR, “KAZANMAYI BİLDİK”

Torku Konyaspor’un Başantrenörü Aziz Bekir yaptığı açıklamada, son çeyrekte iyi savunma yaparak ve yüksek yüzdeli şutlar kullanarak galibiyeti elde ettiklerini vurguladı. Bekir, “Üst üste kaybettiğimiz 3 maç sonrasında takımda oluşan az da olsa güvensizlik bu maçı psikolojik olarak zor bir boyuta taşımıştı. İyi oynayarak kaybediyorduk ve evimizde bu kez kazanmamız gerekiyordu. Son çeyrekte yaptığımız iyi savunma, doğru şut seçimleri ve yüksek yüzde ile maçı kazanmayı bildik. Bu galibiyet bizim için gerçekten çok önemliydi. Umarım gelecek maçlara da bu performansımızı taşıyarak iyi sonuçlar almaya devam ederiz” dedi. Hafta boyunca çalıştıkları pozisyonları maç içinde yakaladıklarının altını çizen Bekir, “Oyuncularımın maça iyi konsantre olmuş olmalarının yanı sıra hafta boyunca çalıştığımız pozisyonları maç içinde yakaladık ve doğru şut seçimleri yaparak şut yüzdemizi yükselttik” diye konuştu.

TROY: ÇOK MUTLUYUZ

Yeşil-beyazlıların Amerikalı oyuncusu Troy DeVries ise galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Skorer oyuncu maçın ardından katıldığı basın toplantısında, “Önemli bir maçta rakibimiz karşısında iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bu galibiyet herkes için çok iyi oldu. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Önümüzdeki maçlarda daha da iyi oynayacağız” dedi konuştu. Taraftarlar hakkında da konuşan Troy, “Tüm maç boyunca bize destek veren taraftarlarımıza teşekkür ederiz” dedi. (Seda Erciş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.