Yüzyılın Sporcusu Vefat Etti

Yüzyılın Sporcusu Vefat Etti
- Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüpleri, 50 yaşında hayatını kaybeden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı paylaştı


İSTANBUL (AA) - Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüpleri, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Galatasaray Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türk halkını yıllarca ekranlara kilitleyen, milletimizi 'Haydi Naim' sözleriyle heyecanlandırıp gururlandıran, İstiklal Marşımızı dünyanın her yerinde kıvançla okutan, sporumuzda bir mihenk taşı olan 'Cep Herkülü' lakaplı Naim Süleymanoğlu'nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. 1988, 1992 ve 1996 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan, Avrupa şampiyonluklarının yanına 8 kez de dünya şampiyonluğu eklemiş, kariyeri boyunca 46 dünya rekoru kırmış, ülkemize Olimpiyat tarihinde güreş dışındaki ilk altın madalyayı kazandırmış ve 1988 yılında dünyaca ünlü Time dergisine kapak olmuş Naim Süleymanoğlu, başarıları ve bize yaşattığı gurur, daima hatırlanacaktır. Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş Kulübünün internet sitesinden paylaşılan "Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nu Kaybettik" başlıklı açıklamada ise "Türk spor tarihinin efsane isimlerinden, halter sporunun dünyadaki en büyük ismi, 'cep herkülü' lakaplı Naim Süleymanoğlu'nun vefatının büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Halter tarihinde en genç dünya rekortmeni olan, 46 kez dünya rekoru kıran, 3 kez Olimpiyat Şampiyonu olan, 8 kez Dünya Şampiyonluğu elde eden, 'cep herkülü' lakabıyla anılan Naim Süleymanoğlu, ay-yıldızlı formamızla birçok başarı kazanan büyük bir sporcuydu. Dünyanın en iyi sporcusu unvanını hak ederek elde eden Naim Süleymanoğlu'nun vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, yakınlarına ve halter camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada ise, "Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği haberini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, başta Süleymanoğlu ailesi olmak üzere merhumun tüm yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.