YYÜ'de "Birlik ve Beraberlik Günü" kutlandı

YYÜ'de "Birlik ve Beraberlik Günü" kutlandı
YYÜ'de eğitim gören sporcular, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen etkinlikte birlik mesajı verdi- Rektör Prof. Dr. Battal:"Birlik ve beraberlik, ülkemizde bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir ol

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen "2. Geleneksel Birlik ve Beraberlik Günü"nde, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlik, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcular ile başarılı antrenör ve yöneticilere ödüllerinin verilmesiyle başladı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yaptığı açıklamada, etkinliğin ülkenin bulunduğu son dönem itibarıyla anlamlı olduğunu belirterek, özellikle başarılı öğrencilerin etkinlikteki çalışmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Battal, şöyle konuştu:

"Birlik, beraberlik adına bir etkinlik düzenlendi. Sizlerle beraber olmak bize de mutluluk veriyor. Birlik ve beraberlik, ülkemizde bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir olgudur. Bunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Bu kapsamda etkinliği düzenlediği için başta Sayın Müdürümüz, Müdür Yardımcımız ve bütün akademik ile idari personelimize teşekkür ediyorum. Yüksek okulumuz bize, üniversitemiz dışındaki etkinliklerde temsil edip, oralarda bize önemli dereceler getirmesinden dolayı çok önemli bir katkı sunmakta."

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Selçuk ise etkinliği, yıl boyunca ders saatleri dışında başarı elde etmek için hafta sonları dahil sürekli emek harcayan sporcu, öğretim elemanlarını belgeyle onore etmek ve bu başarıda emeği geçenlere teşekkür amaçlı yaptıklarını aktardı.

Etkinlikte öğrencilerin spor dışında da farklı yeteneklerini gösterebildiğini de ifade eden Selçuk, şöyle konuştu:

"Toplumsal dayanışma, birlik, beraberlik ve fedakarlık ruhu ile bezenmiş, hoşgörülü, affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihlal etmeyen, verdiği sözde duran, kısaca insani değerleri yaşamında uygulayan gençler tarafından sağlanacaktır. Açık fikirliliği geliştirin ki sevginiz genişlesin. Birlik, ancak sevginin gelişmesiyle elde edilebilir. Toplum düzeni birlik ve beraberlikle sağlanır. Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir, birlikte başarıdır."

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan cimnastik gösterisi, BESYO müzik grubunun konseri, ritm ve dans gösterisi ve hediye çekilişi gerçekleştirildi.

Pilav ve çiğ köfte ikramı ile son bulan programa, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Kemal Demir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eray Çelik, fakülte dekanları, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.