Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

ZAFERDEN ZAFERE

ZAFERDEN ZAFERE

Türk tarihinde zaferler denildiği zaman, hep ağustos ayı öne çıkar. Tarihte ağustos ayının ayrı bir özelliği, ayrı bir önemi vardır.

İşte Türk tarihindeki bu zaferler ve her zafer sonucu Türk milletinin yeniden dirilişi ve tarihi yeniden yazdığı günler:

01 Ağustos 1571 Kıbrıs Zaferi;

05 Ağustos. 1919 Erzurum Kongresi;

11 Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi;

23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşı;

23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferi;

24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi;

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi;

29 Ağustos 1521 Mohaç Zaferi;

26–30 Ağustos 1922 Büyük taarruz ve düşmanın yurdumuzdan temizlenmesi.

Bu listeye 7 Ağustos 2016 “Yenikapı Ruhu” ve 24 Ağustos 2016 “Fırat Kalkanı” harekâtını ekleyebiliriz.

Ağustos ayında kazanılan bu zaferler hem Türk milleti, hem de İslam adına büyük önem arz etmektedir. Bu zaferlerin içerisinde iki zafer var ki hem Türk tarihine, hem de dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.

1071 Malazgirt Zaferi ile Türkler Anadolu’da yeni bir vatan kurmuştur. Günlerden cumadır. Aylardan ise ağustos… Orduyla birlikte Sultan Alparslan’ın himayesinde kılınan Cuma namazından sonra, Türk ordusu 1071 de Malazgirt Meydan Muharebesine başlar ve zaferle bu mücadeleden çıkar.

“Ya Allah, Bismillah, Allahü Ekber.”

Türk milletine bu zafer ve diğer zaferleri kazandıran güç bu dizelerde saklıdır. Türk’ün gücü ve cesareti, İslam’ın ahlak ve fazileti bir araya gelince Allah’ın izniyle zaferler kaçınılmaz olmuştur.

Malazgirt Zaferiyle Anadolu Türk yurdu haline getirilmiş, Anadolu İslam’ın son ordusu olan Türk milletinin vatanı olmuştur.

Türk tarihindeki diğer önemli bir zafer ise 26-30 Ağustos 1922 tarihinde Türk milletinin büyük lideri, ulu önder, başkomutan Gazi Mustafa Kemal liderliğinde emperyalist işgalcilere karşı verilen 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferidir.

İşte tarihi zaferlerle dolu Türk milleti, büyük önder Atatürk’ün Liderliğinde dünyadaki mazlum milletlere de örnek olacak şekilde topyekûn kurtuluş mücadelesini başlattı.

23 Ağustos 1921 de Sakarya Zaferiyle başlayan “Kurtuluş Mücadelesi” 30 Ağustos1922’de Büyük Taarruzla devam ederek, düşmanın 9 Eylül’de İzmir’de denize dökülmesiyle sonuçlanmıştır.

Tarih boyunca dünya milletlerine savaşın bütün inceliklerini öğreten, kolunda bükülmez kuvvet, kafasında kudret ve ilim, yüreğinde sarsılmaz iman gücü olan Türk milleti, tarihi vatanseverliğin, cesaretin, faziletin vazgeçilmez kalesi ve timsali olduğunu milletçe verilen kurtuluş savaşıyla da göstermiştir.

Bunun en son örneği  15 Temmuz 2016 gecesi hain kalkışma karşısında gösterdiği istiklal ve istikbal mücadelesi ile dünyaya demokrasinin, milli iradenin, vatanın, bayrağın ne demek olduğunu bir kez daha ispat etmiştir.

Şu günlerde ise “Fırat Kalkanı” operasyonu ile ağustos ayının şanlı tarihine bir sayfa daha eklemektedir.

Ağustos aylarındaki zaferlerimizle ne kadar övünç duysak azdır. Güçlü yönetimleri, önderlikleri ile onların kazanılmasına kılavuzluk eden büyük kağan ve komutanlarımızla, liderlerimle, onların kazanıldığı savaşlarda büyük kahramanlıklar göstererek şehit düşen veya 'gazi' olan askerlerimizle ve o savaşların sıkıntılarına büyük özverilerle katlanan aziz milletimizle gurur duyuyoruz.  Allah onlardan binlerce kez razı olsun.  

Zaferler çok kolay kazanılmıyor, bir millet yoktan, yeniden var ediliyor. İşte bize Türklüğün son kalesi olan Anadolu’yu yoktan var eden binyıldır savunan,  yılmadan yorulmadan zaferden zafere koşan,  ilk günkü aşkla silahların, tankların, topların önüne kendini atan, gözünü kırpmadan ölüme giden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.

Bizlerde atalarımıza layık bir millet olarak, kutsal vatan topraklarına her zaman sahip çıkmak, ülkemizi bölmemek ve böldürtmemek,  birlik ve bütünlüğümüze kastedecek, istiklalimizi ve istikbalimizi tehlikeye düşürecek her türlü iç ve dış oyunlara karşı uyanık olmak zorundayız artık. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Kalın sağlıcakla.

ÇEVRECİ SÖZÜ: “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü” kutlu olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR