Zalgiris Kaunas Muğla'da Kamp Yapacak

Zalgiris Kaunas Muğla'da Kamp Yapacak
Euro Lig'de yer alan Litvanya'nın BC Zalgiris Kaunas basketbol takımı kamp için Muğla'ya geldi

MUĞLA (AA) - Euro Lig'de yer alan Litvanya'nın BC Zalgiris Kaunas basketbol takımı, kamp için Muğla'ya geldi.

Bir haftalık kamp için Dalaman Havalimanı'na gelen takımı, ATM/YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, bir grup taraftar ve vatandaşlar karşıladı.

Havalimanı çıkışında düzenlenen basın toplantısında konuşan Güvenç, kulüp yöneticisi Arvydas Tamasuaskas ile 6 ay önce yaptığı görüşme neticesinde BC Zalgiris Kaunas takımının yeni sezon hazırlıklarını Muğla'da yapmayı kabul ettiğini söyledi.

Bölgede ünlü bir basketbol takımını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

"BC Zalgiris Kaunas bu kapıyı açtı. Hedefimiz önümüzdeki süreçte Muğla'yı da Antalya gibi uluslararası spor kulüplerinin cazibe merkezi haline getirmek. İlerleyen zamanlarda yine böyle takımları ağırlayacağımızı düşünüyorum. Zalgiris Kaunas takımının Muğla kampıyla bölgemizin Litvanya'da daha çok tanınacağını ve daha çok Litvanyalı kardeşimizi burada göreceğimizi umuyoruz."

Takım koçu Sarunas Jasicevicius ise ilk kez bu kadar sıcak bir organizasyonla karşılandıklarını dile getirdi.

Daha önce Fenerbahçe'de oynadığını hatırlatan Jasicevicius, "Dolayısıyla yılın büyük çoğunluğunda İstanbul'da kaldım ama neredeyse tüm Türkiye'yi gezdim. Burada çok iyi karşılandık. Umarım daha çok Litvanyalının buraya gelmesine vesile oluruz. İyi bir hazırlık haftası geçirmeyi ümit ediyoruz. Bu kamp bizim için ayrıca bölgeyi tanıma ve gezmek için de bir şans olacak" ifadelerini kullandı.

Kafile daha sonra Muğla'da kalacakları otele hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.