Zambiya Devlet Başkanı Lungu, Suudi Arabistan'da

Zambiya Devlet Başkanı Lungu, Suudi Arabistan'da
RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile resmi ziyaret için ülkeye gelen Zambiya Devlet Başkanı Edgar Chagwa Lungu'nun Cidde kentindeki...

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile resmi ziyaret için ülkeye gelen Zambiya Devlet Başkanı Edgar Chagwa Lungu'nun Cidde kentindeki kraliyet sarayında bir araya geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, resmi ziyaret için ülkeye gelen Lungu ile beraberindeki heyeti Cidde'deki Selam Kraliyet Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin bugünkü boyutu ve geliştirilmesi için yapılması gerekenlerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların gündeme geldiği belirtildi.

Suudi Arabistan tarafından görüşmeye Birinci Veliaht Prens ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz, Dış İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Nizar bin Ubeyd el-Medeni, Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tureyfi ve diğer yetkililer katıldı.

Görüşmede Zambiya tarafından ise Dışişleri Bakanı Harry Kalaba, Ticaret Bakanı Margrith Moankatoy, Enerji Bakanı Dora Siliya'nın yanı sıra Lungu'ya eşlik eden heyet üyeleri hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.