'Zehirli Gaz Bulutları Türkiye'ye Girmeden Yön Değiştirdi'

'Zehirli Gaz Bulutları Türkiye'ye Girmeden Yön Değiştirdi'
Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengün, Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye'ye girmeden yön değiştirdiğini öne sürdü

ELAZIĞ (AA) - Fırat Üniversitesi (FÜ) İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Taner Şengün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'un güneyindeki kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye'yi etkileyeceği yönündeki iddiaların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlarda endişeye neden olduğunu belirtti.

"Meteorolojinin hareketli uydu ve radar görüntüleri ışığında görülüyor ki; bugün ve yarın Musul'dan gelmesi beklenen zehirli gaz bulutları Türkiye'ye girmeden yön değiştirdi." diyen Şengün, sadece Suriye üzerinden Mardin, Şırnak ve Hakkari'ye doğru bir hava hareketliliği olduğunun gözlendiğini kaydetti.

Şengün, bu nedenle Musul üzerinden gelen zehirli gaz taşınımının çok endişe edilecek bir durum oluşturmayacağının görüldüğüne ifade ederek, "Musul'un güneyindeki tesiste bulunan yangının yüzde 80-90 oranında söndürüldüğü bilinmektedir.'' diye konuştu.

Muhabir: İsmail Şen

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.