Zengibar kalesinde somut adımlar atıldı

Zengibar kalesinde somut adımlar atıldı
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli planlamalar yapılarak Zengibar kalesinin turizme kazandırılması için somut adımlar atıldı

Bozkır’da bulunan Zengibar Kalesinin turizme kazandırılması için kısa, orta ve uzun vadede planlar yapılarak ilk defa somut adımlar atıldı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, Müzeler Müdürü Yusuf Benli, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ve Aksaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Osman Doğanay yer aldı.

3 yıllık kısa vadeli plan olarak, hali hazırı alınan Zengibar Kalesi’nin imar planının yapılması kararlaştırıldı. 6 yıllık orta vadeli planda ise üst kazı çalışmalarının başlaması, akabinde UNESCO ve UNICEF gibi kuruluşlar tarafından bu bölgenin tescil edilmesi, gezilecek yerler arasında ve turizm acentelerinin listesinde Zengibar Kalesi’nin yer alması planlandı. 10 yıllık uzun vadeli planda, Zengibar Kale kalıntılarının bir araya getirilerek, yeni bir kale görüntüsü inşa edilerek oluşturulacak.

Zengibar kalesinde somut adımlar atıldı

Zengibar kalesinin turizme kazandırılması için ilk defa böyle bir somut adımın atıldığını ve yakın zamanda bölgenin turizm ile ekonomik gelişmişliği yakalayacağını söyleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “Zengibar kalesini turizme kazandırdık diyebiliriz. Yaklaşık 13 yıldır üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konuydu. Bugün yapmış olduğumuz toplantıyla, toplantı sonunda aldığımız kararla Zengibar Kalesi konusunda ilk defa böyle bir somut adım atıldı. Zengibar kalesinin bölge açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyorduk. Zengibar kalesinin turizme kazandırılmasıyla, bölgenin yeniden canlanacağını, Konya’nın yeni bir tarihi dokuya sahip olacağını ve tarihe ışık tutacağını biliyorduk. Bölge ilçelerine, Konyamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.