Zeytinyağcılar, Mario Solinas İçin Yarışacak

Zeytinyağcılar, Mario Solinas İçin Yarışacak
Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından "Mario Solinos Kalite Yarışması"nın ulusal bölümü olan ve Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek "UZK Mario Solinas Türkiye, Natürel Sımza Zeytinyağı Kalite Yarışması" için başvurular başladı

İZMİR (AA) - Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından "Mario Solinos Kalite Yarışması"nın ulusal bölümü olan ve Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek "UZK Mario Solinas Türkiye, Natürel Sımza Zeytinyağı Kalite Yarışması" için başvurular başladı.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mario Solinas Kalite Yarışması"nın natürel sızma zeytinyağının kalite kriterlerinin saptanmasında çok büyük emeği bulunan İtalyan asıllı Prof. Mario Solinas adına 2000-2001 hasat döneminden beri düzenlendiği belirtildi.

Yarışmanın ulusal bölümü olan "UZK Mario Solinas Türkiye, Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması"nın Türkiye'de ilk kez düzenleneceği ve başvuruların 10 Mart'ta sona ereceği kaydedildi.

UZZK Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet, dünyanın en prestijli kalite yarışması olarak bilinen Mario Solinas'ın Türkiye'de düzenlenmesinin büyük bir gurur vesilesi olduğunu, Portekiz ve diğer bazı ülkelerin de ulusal yarışma düzenlemek için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Yarışmada başarılı olanların 26-29 Nisan'daki OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'nda ödüllerini alacaklarını bildiren Tibet, zeytinyağı üretimini ve ihracatını artırmak ve Türkiye'de 1,8 kilogram seviyesinde olan zeytinyağı tüketimini 5 kilogram seviyelerine çıkarmak için daha kaliteli zeytinyağı üretmek gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.