Zigana Dağı Beyaza Büründü

Zigana Dağı Beyaza Büründü
Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Zigana Dağı'nda kar yağışı sonrası karpostallık görüntüler oluştu- Fotoğraf çeken Arap turistler, manzaranın keyfini çıkardı

GÜMÜŞHANE (AA) - Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki Zigana Dağı'nda, kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluştu.

Gümüşhane'nin Torul ilçe sınırları içindeki 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı, kentte dün gece yarısından itibaren etkisini artıran kar yağışının ardından beyaza büründü.

Sık çam ormanlarının oluşturduğu eşsiz güzelliğinin yanı sıra zorlu coğrafyası ile de kış aylarında sürücülere yaşattığı zorluklarla bilinen Zigana Dağı'ndaki Zigana Geçidi'nde trafik normal seyrinde ilerliyor.

Kar kalınlığının yaklaşık 15 santimetre ölçüldüğü Zigana Dağı'nda turistler ile bazı vatandaşlar fotoğraf çekerek ve doğada gezinerek, karın keyfini çıkardı.

- Arap turistler de ilgi gösteriyor

Ailesiyle Kuveyt'ten gelen Hussain Boushehri, Zigana Dağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'yi ikinci kez ziyaret ettiğini söyledi.

Türkiye ile Kuveyt arasında çok ciddi hava sıcaklığı farkı bulunduğuna işaret eden Boushehri, "Şu anda Kuveyt'te hava sıcaklığı 20 derece. Burada ise eksi 10 derece hava sıcaklığı hissediyorum. Burası bizim için çok güzel bir deneyim oldu." dedi.

Ageel Boushehri de ilk kez Zigana Dağı'na geldiğini ve havanın çok güzel olduğunu dile getirdi.

Manzara karşısında etkilendiğini ifade eden Boushehri, "10 yıldır kar görmedim. Burası çok soğuk ama hava çok güzel. Şu an dağları göremiyorum. Güzel resimler çektim." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.