Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Zıkkım istatistik

Zıkkım istatistik

Konyaspor-Bursaspor başlarken kafamdaki tek sıkıntı bu maça kadar iki takım arasındaki istatistikti. Şöyle ki, Bursaspor maç öncesi ligin en çok gol atan takımı, biz ise ligin en az gol atan takımı idik. Duamız inşallah istatistikler yanılır az atan çok atana atar idi.

Maç öyle bir başladı ki önce yüreğimiz ağzımıza geldi sonra da oyun dengelenir gibi oldu. Ama defansımızın akıl almaz adam paylaşımı defans oyuncularımızın pozisyonlarda sadece rakiplerini seyretmeleri bizim açımızdan kötü sinyallerdi. Nitekim 2-0 geriye düştüğümüz maçta ilk yarının uzatmasında gelen gol ikinci yarının havai fişeği gibiydi.

İkinci yarının başlaması ile ümitlerimizde yanılmadığımızı gördük. Bursaspor’a pozisyon vermediğimiz gibi golün her an geleceğini bizim gibi saha kenarındaki Şenol Güneş de adeta hissetmişti ve 2-2’lik skor an itibari ile oyunun dengesinin en güzel yorumuydu. Gerçi Torje’nin attığı golden önce rakibine uçan tekmesinin Mustafa İlker Coşkun tarafından görülmemesi şans ibresinin ve saha avantajının bizden yana olmasıydı. Bu beraberlik golü ile maçın artık bize geldiğini hissetmeye başlamıştık. Ne var ki her geçen dakika beraberliğe razı bir mantalite içerisine girdik. Oysa ikinci yarının o müthiş başlangıcının devamında Bursaspor’a istatistikleri rezil edecek bir üstünlük sağlayabilirdik.

Maçın son bölümünde Aykut Kocaman ile Şenol Güneş son hamlelerini yaparken artık kayıpların telafisinin mümkün olmadığı bölümde Volkan Şen yine yapacağını yaptı ve oyunun uzatma bölümünde istatistik denilen o rakam mantalitesini onaylattı.

Konyaspor’un ilk yarıdaki futboluna kesinlikle hayır.

Hele hele defansına eğer buna defans deniyorsa futbol adına kabullenmek mümkün değil.

Ancak ikinci 45 dakikanın o müthiş başlangıcı ilk yarıyı silip atmıştı. 2-2’den sonra sallanmakta olan boksör gibi dengesini kaybetmiş Bursaspor’un üzerine gidemeyişimiz bence en büyük zaaf noktamız idi.

Evet Bursaspor ligin iyi takımlarından birisi. Evet Bursa’nın tüm eksiklerine rağmen oyuncu kalitesine de amenna. Ama bu takım kesinlikle bu mükemmel seyirci önünde yenilmeyecek takım değildi. Yazık oldu çok yazık oldu. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR