Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Zıkkımın Kökü!

Zıkkımın Kökü!

Mübarek Ramazan ayının artık son haftasına girmek üzereyken vatandaş da eşiyle dostuyla davetlere gider gelir oldu. Malum ya, bu sıcak havalarda pek evlerde durulamadığı için neredeyse herkes yemeğini alıp iftarını parklarda, bahçelerde piknik alanlarında yapıyor.

Bizde geniş bir aile olarak imrendik ve Selçuklu Belediye Parkı’ndaki kamelyalarda, evde böreğimizi çöreğimizi hazırlayıp mangalsız bir iftar yaptık. Çevremizi batırmadan, o güzel parka zarar vermeden de ayrıldık.

Bunları size niye mi anlatıyorum? Açıklayayım…

Bahsettiğim park malum güzel olunca insanları çekiyor. Çoluğu çocuğu, oruçlusu oruçsuzu, genci yaşlısı o parkta gün içerisinde dinleniyor. Ama iftar yaptığımız gün yaşadığımı anlatmak istiyorum size. 12-13 yaşlarında bir genç saat 18 civarında karşımdaki kamelyaya oturup, çıkardı cipsini, açtı meşrubatını afiyetle yedi, içti. Daha bitmedi durun, bir de yaktı sigarasını ooooohhhhhhh. Keyif… Oruç tutmadığına bir şey demiyorum. Hakkımda yok böyle bir şeye zaten.

O çocuk yaşta sigara içtiği için zıkkımın kökünü dedim sadece içimden.

Parklarda çöp kovaları 5 metreye bir vardır. Genç arkadaşımıza çöpü çöp kutusuna atma eğitimi verilmemiş olacak ki içtiği meşrubatın şişesini tangır tungur fırlattı. Bende sakin sakin vardım yanına, o şişeyi alıp, çöp kutusuna atması gerektiğini söyledim. Kalktı attı. Ters ters de baktı ama genç işte, kanı deli…

Onu uyarmak, ağacı yaş iken eğmek benim, sizin, hepimizin görevi. Bakın bizler umursamadığımız müddetçe bu iş daha da sarpa saracak.

Çekirdek çitlerken açın bir poşet kabuklarını yere atmak yerine poşete atın. O çevrede oturanlar çıksın baksın o kamelyalara her yer çekirdek kabuğu.

Yazıktır. Çevremizi temiz tutalım lütfen. İnsanları da uyarmaktan çekinmeyelim.

RAHMET ORMANLARINA IŞIK LÜTFEN

Rahmet Ormanları Piknik Alanı’nı Konya’da bilmeyen pek yoktur. İtiraf etmek gerekirse ben en son ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum. Biraz unutuldu gibi. Oraya da bu hafta içinde gitme imkanı buldum.

Benim eskiden hatırladığım üstte bir spor alanı, bir otopark, dağ yamacına kurulmuş kamelyalar kadardı. Şimdi ise spor alanının alt kısımları da çimlendirilip ağaçlandırılarak kullanıma sunulmuş. Yeni yapılmamış olabilir.

Ufak tefek eksiklikleri de yok değil. Mesela güneş enerjisi ile çalışan lambalardan çim alanlara yerleştirilirse daha kullanışlı olabilir.

Benim gibi çok uzun zamandır gitmeyenler gitmek isterse diye belirtelim. O eski taşlı tozlu yol artık kullanılmıyor. Beyhekim Hastanesi acilini geçtikten hemen sonra sola dönerseniz 200 metre mesafede Rahmet Ormanları’na ulaşıyorsunuz. Benden size tavsiye o eski yola sakın girmeyin.

Haftaya görüşmek dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR