'Ziraat Bankası sektörün en büyük kredi portföyüne sahip bankasıdır'

'Ziraat Bankası sektörün en büyük kredi portföyüne sahip bankasıdır'
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, "Ziraat Bankası; nakdi, gayri nakdi ve toplam krediler olarak sektörün en büyük kredi portföyüne sahip bankası konumundadır." dedi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Tarım sektörüne kullandırılan kredilerde yüzde 60’ın üzerindeki pazar payımız ve 600 bine yakın tarımsal sektör müşterimiz ile üstlenmiş olduğumuz misyonun gerektirdiği üretkenlik ve etkinlikte olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Aydın yaptığı yazılı açıklamayla Ziraat Bankası'nın 2016 yılı ilk çeyrek bilançosuna ve kurum çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Son yıllarda sürdürdükleri yeni iş modeli gereği bilanço değişimi süreci neticesinde kredi ağırlıklı büyüme stratejisine devam ettiklerini belirten Aydın, kredilerin bilanço içerisindeki payını yüzde 62’nin üzerine çıkardıklarını kaydetti.

"Sektörün üzerindeki kredi büyümemizi 1.çeyrekte de sürdürdük" ifadelerini kullanan Aydın, "Yılın ilk çeyreğinde bankanın aktif toplamında yüzde 2’nin üzerinde artış sağlanırken kredi artışı yüzde 3’ün üzerinde gerçekleşmiş durumdadır. 193 milyar lira nakdi ve 62 milyar lira gayri nakdi kredi hacmi ile ekonomiye sağlanan finansman miktarı, toplamda 255 milyar lirayı aşmış bulunmaktadır. Bu haliyle Ziraat Bankası; nakdi, gayri nakdi ve toplam krediler olarak sektörün en büyük kredi portföyüne sahip bankası konumundadır." bilgilerini verdi.

Nakdi kredilerin yüzde 70’inin üzerindeki kısmını kurumsal kredilerin oluşturduğunu aktaran Aydın, "Kurumsal kredilerle, ülkemizin en büyük projelerinin yanı sıra en büyük firmalardan girişimci KOBİ’lere, tarımsal üretim yapan firmalara ve çiftçilere kadar geniş bir yelpazede müşterilerimize ihtiyaç duydukları finansmanı sağlamaktayız." ifadelerini kullandı.

"Tarım sektöründe yüzde 60’ın üzerinde pazar payına ulaştık"

Yeni iş modeli ile bankanın en önemli misyonu olan tarımın finansmanı konusunda da daha etkin bir bankacılık yaptıklarını belirten Aydın "En küçük çiftçiden, değer zincirinin en üst halkasında entegrasyonu sağlamış büyük bir endüstriyel firmaya kadar, gerek işletme gerekse yatırıma ilişkin finansman ve diğer bankacılık ihtiyaçlarına daha etkin cevap vermemiz mümkün olmaktadır. Tarım bankacılığını, sadece bir kredi ürünü olarak değil topyekun bir müşteri ilişki yönetimi olarak görmekteyiz. Tarım sektörüne kullandırılan kredilerde yüzde 60’ın üzerindeki pazar payımız ve 600 bine yakın tarımsal sektör müşterimiz ile üstlenmiş olduğumuz misyonun gerektirdiği üretkenlik ve etkinlikte olmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.