Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan:- "Fındığın yüzde 70'ini üreten ülke Türkiye'dir ama maalesef şu anda fındık fiyatlarını belirleyen başkaları. Bizim üzüldüğümüz noktada burasıdır"

ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Fındığın yüzde 70'ini üreten ülkede Türkiye'dir ama maalesef şu anda fındık fiyatlarını belirleyen başkaları. Bizim üzüldüğümüz noktada burasıdır." dedi.

Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin ziraat odaları il ve ilçe başkanlarının katılımıyla "Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı" Altınordu Ziraat Odasında gerçekleşti.

Soydan, burada yaptığı konuşmada, fındık fiyatlarını değerlendirmek üzere üç ilin ziraat odaları başkanlarının Ordu'da bir araya geldiğini söyledi.

Fındığın bölgenin ve Türkiye'nin en önemli tarım ürünlerinden biri olduğuna değinen Soydan, "Fındık özellikle bölgemizin tek geçim kaynağıdır. Fındık yılda 2,5 - 3 milyar dolara yakın da ihracat geliri olan tek üründür. Fındığın yüzde 70'ini üreten ülkede Türkiye'dir ama maalesef şu anda fındık fiyatlarını belirleyen başkaları. Bizim üzüldüğümüz noktada burasıdır." diye konuştu.

Soydan, ziraat odaları olarak TMO'dan istedikleri bazı taleplerin yerine geldiğini ancak yeni taleplerinin olduğunu da aktararak, "TMO'nun yaptığı iyileştirmeler fiyata yansımadı. Halen bakıyoruz fındık serbest piyasada 7 lira seviyelerinde. Onun için TMO'nun aldığı fındık fiyatının mutlaka revize edilmesi ya da kademeli fiyata geçilmesini talep ediyoruz. Böylelikle hem serbest piyasa fındık az inecektir hem de TMO'ya olan yığılmalar yaşanmayacaktır." açıklamasında bulundu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu ise gerek TMO'nun gerekse serbest piyasa oluşan fiyatların üreticileri genel anlamda mağdur ettiğini ileri sürerek, "Dolayısıyla TMO fiyatının revize edilmesi yönünde taleplerimiz devam ediyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.