Zonguldak'taki FETÖ/PDY operasyonunda 14 iş adamı gözaltına alındı

Zonguldak'taki FETÖ/PDY operasyonunda 14 iş adamı gözaltına alındı
Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 14 iş adamı gözaltına alındı. Bir maden şirketine de 3 kişilik kayyum atandı

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda "FETÖ/PDY'ye üye olmak", "6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamalarıyla 14 iş adamı gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda belgeler, bilgisayarlar, flash bellekler, hard diskler ve dijital verilere el konuldu.

Bu arada devam eden soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.
Öte yandan bir maden şirketine de 3 kişilik kayyum atandığı öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.