Zorlananlar için 'Özür Dileme Servisi'

Zorlananlar için 'Özür Dileme Servisi'
Eskişehir'de insanların birbirinden özür dilemekte zorlandıklarını düşünen iki arkadaş, bir sosyal paylaşım sitesinde "Eskişehir Özür Dileme Servisi" oluşturdu

Eskişehir'de insanların birbirinden özür dilemekte zorlandıklarını düşünen iki arkadaş, bir sosyal paylaşım sitesinde "Eskişehir Özür Dileme Servisi" oluşturdu. Karşısındaki kişiden özür dilemekte zorlananlar, 20 kişinin destek verdiği servisten ücretsiz yardım talep ediyor.

Kentte yaşayan iki arkadaş Ufuk Şentürk ve İlkay Mustafa Güneş tarafından oluşturulan "Eskişehir Özür Dileme Servisi" kısa sürede kentte ilgi gördü. Yaşadıkları bir tartışma, bir olayın ardından karşısındaki kişiden özür dilemekte zorlananlar, Şentürk ve Güneş'e başvuruyorlar.

Servisin fikir sahiplerinden Ufuk Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen insanlık adına başlattıkları çalışmalarında misyon ve vizyon olarak Hz. Mevlana ve Yunus Emre'yi baz aldıklarını söyledi.

Arkadaşı İlkay Mustafa Güneş ile bir çay sohbeti sırasında akıllarına gelen bir fikirle özür merkezli projeyi ürettiklerini dile getiren Şentürk, "İnsanların birbirlerinden özür dilemekte zorlandıklarını biliyorduk. Bu konuda bir anket çalışması yapmaya karar verdik. Sokakta 100'den fazla kişiyle görüştük. Çıkan sonuçlarda insanlarımızın hatalı bile olsa özür dilemekte zorlandıklarını gördük." dedi.

Şentürk, toplumda yapılan yanlışın ardından özür dilemenin erdem olduğunu, fakat vatandaşlarda bunun bir eksikliğinin bulunduğunu fark ettiklerini anlatarak, "Özür dilemenin yaygınlaştırılabilmesi adına sosyal platformlarda sayfamızı kurup ilanlar vererek 'Biz sizin adınıza özür dileriz' dedik. Özellikle yeni nesil sosyal platformları çok yaygın olarak kullanıyor. Bu sayede biz de hedeflediğimiz kitleye ulaşabiliyoruz. 20 kişiyle başkalarının yapamadığı özrü biz diliyoruz." diye konuştu.

İnsanların birbirlerine sarılmalarını, mutlu bir şekilde yaşamalarını destekleyen projeleri için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirten Güneş, "Özür dilerim cümlesini 17 dilde yaygınlaştırmak istiyoruz. Merak edenler projemizi internet üzerindeki sosyal platformlarda 'Eskişehir Özür Dileme Servisi' adı altında bulabilir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.