Zorunlu trafik sigortasında büyük oyun

Zorunlu trafik sigortasında büyük oyun
Kanuni mecburiyet olarak Türkiye'de 29 milyon aracın yaptırması gereken Zorunlu Trafik Sigortası'nda 2 yıldır süren sıkıntı son aylarda yeniden had safhaya çıktı.

Kanuni mecburiyet olarak Türkiye'de 29 milyon aracın yaptırması gerektiği Zorunlu Trafik Sigortası'nda 2 yıldır süren problem son aylarda yeniden had safhaya çıktı.

FİYAT TEKLİFİ VERMEYEN ŞİRKETLER

Tarife'ye göre 6 bin 300 TL'ye kesilecek bir trafik poliçesine fiyat teklifi vermeyen birçok sigorta şirketi, sistemlerinde hata gösterip sadece zorunlu poliçeyi kesmiyorlar.

Kamuya ait sigorta şirketi ise, bayilerine gün içinde kullanılmak üzere kasko veya elementer poliçe kesilince, 1'e 1 trafik poliçe kesme imkanı sunuyor.

MECBURİ TRAFİK POLİÇESİ KESMEK

Özel birden fazla sigorta şirketi ise, ek mali tazminat ve çekici hizmeti gibi basit konuları ilave ederek, poliçe bedeline yüzde 50 gibi yüksek farklar çıkartarak mecburi trafik poliçesi kesmeyi kabul ediyorlar. Son bir yılda Türkiye'de trafiğe yaklaşık 945 bin yeni aracın girmesiyle piyasada mecburi poliçe geliri yükselirken, kaza rakamların da yeni açılan yollar nedeniyle azalma oldu. Bütün bu olumlu gelişmelere karşılık, sigorta şirketlerinin, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı takmayan tavırları ise azalmadı.

KONTROL ALTINA ALINMIYORLAR

Türkiye'de kontrol altına alınmadığı için 2 sigorta şirketinin içlerinin boşaltılıp, yüzbinlerce poliçe mağduru oluştuğu bir vakitte trafik sigortalarını tarife üzerinden kesmemekte direten şirketlere, ciddi bir müeyyide de gerçekleşmiyor. Sigortacılık Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurumu'nun devreye girmesini isteyen kişiler, bu kurul üyelerinin kendi akrabalarının araçlarının trafik poliçelerini kestirmek için küçük bir gayretin içerisine girmelerinin, soruşturmanın başlaması için yeterli olacağını söylediler.

Gününde trafik poliçesini yenileyemeyen vatandaş ise araç kullanmamak istiyorlar. Devlete Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) 2023 de katlamalı ödeyen araç sahipleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın trafik sigortasındaki arıza ve ek teminat ile zamlı poliçe oyununa son vermesini bekliyorlar.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.