“Zübük” Sahnelenecek

“Zübük” Sahnelenecek
Aziz Nesin'in 1960'lı yılların sağcı siyasetçilerini eleştirdiği ve günümüzde de güncelliğini koruyan ünlü romanı 'Zübük' Konya’da sahneleniyor.

Son derece ahlaksız, yalancı bir siyasetçi olan İbrahim Zübükzade'nin halkın dini değerlerini nasıl sömürdüğünü ve istismar ettiğini; rüşvet aldığı için işinden atıldıktan sonra siyasete girerek önce belediye başkanlığı, ardından milletvekilliğine kadar nasıl yükseldiğini konu alan roman, Tiyatro Kare tarafından Nedim Saban yönetiminde sahneye uyarlanmış.

Film uyarlamasında Kemal Sunal'ın üstlendiği 'Zübük' rolünü ünlü oyuncu Tuna Orhan’ın canlandıracağı oyun 12 Şubat’ta 20.00’da Konevi Kültür Merkezi’nde prömiyerini yapacak. Diğer rollerde ise, Halim Ercan, Hakan Akın, Bahar Yanılmaz, Deniz Değirmenci,  Ercü Turan, Hilmi Özçelik, Evren Erler, Serdar Aydın, Ena Alpar, Emrah Düzkaya, Selim Tezin gibi önemli isimler rol alacak. (Emine Şeyma Yıldız)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.