1. Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı

1. Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı
ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak ve toplumun, engelli bireyler ile nasıl bir arada yaşayabilmeleri...

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak ve toplumun, engelli bireyler ile nasıl bir arada yaşayabilmeleri konusunda çözüm yolları aramak amacıyla, "1. Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı" düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "1. Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı"nda kamu, özel sektör ve STK’lardan davet edilen uzman, mühendis ve öğretim elemanları sunum yaptı.

Çalıştay kapsamında, engelli bireylerin kendi işlerini kurabilmeleri, istihdam fırsatlarının artırılması, iş hayatına entegrasyonlarının sağlanabilmesi konuları ele alındı.

Açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayın birinci oturumu Yrd. Doç. Dr. Abuzer Uludağ, başkanlığında gerçekleşti.

Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay da engellilere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, dernek olarak bu konuda çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.