10 odalı villa peşindeyiz

10 odalı villa peşindeyiz
Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, deneyimli gazeteci Uğur Özteke tarafından PUSULA TV’de sunulan UĞURLU GÜNDEM adlı programa konuk oldu

Konya’da emlak fiyatlarının yüksek olmadığını ancak metrekarelerin fazla olduğu için fiyatların arttığını belirten Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Eskiden 2+1’i bulamazken, şimdi 4+1’ler bize yetmiyor. 10 odalı villalar peşinde koşuyoruz” derken, 1+1’lerin de amacına uygun kullanılması adına çalışmalar yürütüldüğünü söyledi

Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, deneyimli gazeteci Uğur Özteke tarafından PUSULA TV’de sunulan UĞURLU GÜNDEM adlı programa konuk oldu. Meram Belediyesi tarafından şehre kazandırılan 80 Binde Devri Alem Parkı’nın içerisinde yer alan Pelit Kafe’de canlı olarak yayınlanan programda ilk olarak Konya ve ülke gündemini derinden sarsan DEAŞ operasyonu konuşuldu.

Terör örgütlerinin konut edinmesinin önüne geçilmesi noktasında emlakçılara önemli bir sorumluluk düştüğünü ve bu noktada ciddi çalışmaların olduğunu ifade eden Başkan Altınay, “Oda üyesi mensuplarına yönelik bilgilendirme çalışmalarımız sürüyor. Çünkü kiralık mülkleri terör örgütleri, FETÖ mensupları tutabiliyor. Bu yolda azami gayret ve önlem almaktayız. Ülke olarak bir daha 15 Temmuz yaşamamak için hep birlikte çalışmalıyız.

Biz kefil bile isteyip, en ince detayına kadar araştırıp, kira kontratı, kiraya mahsus bir yıllık senet bedeli ve kefil şartı arıyoruz. Ama kiralayan vatandaş evde oturmayıp evi başkasına verebiliyor. Buna da yapacak bir şeyimiz yok. Ancak vatandaşlarımız kiralama ve satma işlemlerini resmi prosedürlere uygun olarak, bu işi profesyonelce yapan emlakçılarla yapmalı. Bu hukuki açıdan da oldukça faydalı” dedi.

Başkan Altınay, Konya’da günü birlik kiralama olayının da kesinlikle olmadığını ifade ederek, bu noktada sıkı çalışmalar yapıldığı ve caydırıcı cezaların olduğunu söyledi.

YASTIK ALTI, GAYRİMENKULE DÖNMELİ

Bütün vatandaşları gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaya davet eden Altınay, “Konyalılar olarak yastık altında duran, atıl vaziyette ve hiç bir katkısı olmayan paralar tutuyoruz. Bunun yerine gayrimenkule yatırım yapıp, paranın üstüne para koymak ve milli sermayeye katkıda bulunmak gerekiyor. Yurt içi ve yurt dışındaki herkesi ekonomiyi canlandırmak adına Konya’ya yatırıma davet ediyoruz. Üretmezsek hiçbir şey olmaz, hazır yiyicilikten kimseye fayda yok. Vatandaşlarımız arttırdığı parayı güvendiği bir gayrimenkul yatırımına çevirmeli” ifadelerini kullandı.

Konya’daki konut fiyatlarını ve şehrin konut tercihindeki değişimlere de dikkat çeken Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Türkiye geneli baz alındığında Konya’da konut değerlerinin pahalı olduğu iddia edilmekte ancak bu doğru değil. Bizde metrekareler çok yüksek. 200 metrekarelik daireleri bile biz çok küçük görüyoruz. Böyle olunca Konya’da bir daire yerine İstanbul’da iki daire olayına dönüyor. Eskiden 2+1’i bulamazken, şimdi 4+1’ler bize yetmiyor. 10 odalı villalar peşinde koşuyoruz. 1+1’ler amacına uygun kullanılmadı. Oysa 1+1’ler tek başına oturanlar, öğrenciler ve yaşlılar için ideal mekanlardı. Ama gayriahlaki kullanımlar oluştu. Stüdyo dairelerde iyi bir yönetimler oluşmalı. Giren çıkanın belli olmadığı alanlar olmamalı. Şuan için Konya’da Emniyet ile koordineli bir şekilde bu daireler büyük ölçüde kontrol altına alındı. İnşallah Konya halkı olarak geri kalan kısımları da temizleyip stüdyo dairelerde güven ortamını oluşturacağız. Böylelikle 1+1 ve 2+1’lerin amacına uygun kullanımını sağlayıp temizlik ve ısı kaybı başta olmak üzere önemli bir tasarruf sağlanacak” diye konuştu.

KONYA’NIN YENİ CAZİBE ALANLARI

UĞURLU GÜNDEM’in Emlak Danışmanı Zarife Dönmez Aydoğmuş da sektöre ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde büyük bir durgunluk yaşandığını ancak yaz dönemiyle birlikte konut piyasalarının hareketlendiğini söyleyen Aydoğmuş, “Yaz dönemiyle birlikte özellikle kiralık talepleri artmış durumda. Ama tek sıkıntı fiyatlardaki yükseklik. İnsanların beklentilerinin artması, yaşam koşullarının değişmesi ve lüks talebi nedeniyle fiyatlarda yükselmeler oluştu” dedi. Düğün sezonun Konya’da emlak sektöründe hareketlenmeyi tetiklediğine dikkat çeken Aydoğmuş, “Yeni nesil çok lüks yaşıyor. Eskiden düğün yaptık borçlandık, şimdi kiralık ev tutalım ileride evimizi alırız mantığı hakimdi. Şimdi yeni evlenen çiftler, hem en lüks ev eşyası istiyor hem de tapulu ev. Böyle olunca da ödeme imkanı ve hayat dengesi bozuluyor” diye konuştu.

GÜVEN TESİSİ ÇOK ÖNEMLİ

Konya’da emlak sektörüne talebin günden güne arttığına da dikkat çeken Aydoğmuş, “Hem konut edinme hem emlakçılık ve emlak danışmanlığına günden güne artan talep söz konusu. Emlak danışmanlığı yapmak isteyenlere tavsiyemiz bu işin eğitimini almaları. Eğitim her alanda farkın oluşmasına yol açıyor. Emlak sektöründe gülen yüz, sabır ve hoşgörülü olmak çok önemli. Bunlar başarının anahtarıdır. Güveni de tesis ettiğiniz zaman, başarı gelecektir. Dürüst olmak sektörümüz için çok çok önemlidir. Güvenilir olduğunuz zaman en önemli referansı almış oluyorsunuz ve tercih ediliyorsunuz” dedi.

Aydoğmuş son olarak, yatırımcılara çağrıda bulunup tüyo vererek, İstanbul Caddesi, Sızma ve Gödene’nin toprağa yatırım için ideal mevkiler olduğunu söyledi. (Mehmet Erkan Ergün)

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.