13. Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne Doğru

13. Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne Doğru
Festival kapsamında Arnavutluk, Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan, Tataristan, Makedonya, Moldova, Gagavuzya ve Gürcistan'dan gelen öğrenciler, Sakarya Valisi Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti- Vali Balkanlıoğlu:- "Büyükler değil de çocuklar yönetse bizi, dünya

SAKARYA (AA) - Sakarya'da gerçekleştirilecek 13. Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne katılmak üzere 9 ülkeden gelen yabancı öğrenciler, yöresel kıyafetleriyle Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Sakarya Valiliği'nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen festival, bugün kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festival kapsamında Arnavutluk, Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan, Tataristan, Makedonya, Moldova, Gagavuzya ve Gürcistan'ın yanı sıra Bursa, Düzce ve Sakarya'dan şehre gelen çocuklar, yöresel kıyafetleriyle gösteriler sunacak.

Festival öncesi yöresel kıyafetlerini giyen çocuklar, Vali Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Çocuklarla yakından ilgilenen Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencileri Sakarya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Ülkemiz aslında güneşli bir ülke ama şansınıza bugün yağmur var. Umarım yeni arkadaşlarla tanışmaktan ve milli giysilerinizle oyun sergileyecek olmanızdan dolayı mutlusunuzdur. Biz de sizi gördüğümüz için çok mutlu olduk." diye konuştu.

Çocukların kalbinin çok güzel olduğunu, hep barış istediklerini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Dünyada hiçbir kötülük istemezler. Çevreyi kirletenlerden hoşlanmazlar, sokaklarda aç insanlardan, savaşlardan hoşlanmazlar. Evlerin yıkılmasından, çocukların ölmesinden nefret ederler. Bunu bütün ülkelerin çocukları böyle düşünür. Aslında çocuklar bizden daha akıllı. Büyükler değil de çocuklar yönetse bizi, dünya daha yaşanılır ve barış içerisinde olurdu belki. Bizden daha iyi yönetirlerdi. Hepinize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yabancı öğrenciler, ziyaretin sonunda Balkanlıoğlu'na yörelerine özgü çeşitli hediyeler takdim etti. Vali Balkanlıoğlu da çocuklara Sakarya'ya özgü yiyeceklerden verdi.

Balkanlıoğlu, daha sonra öğrenciler ve eğitmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.