14 Kasım Dünya Diyabet Günü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü
ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti İl Kadın Kolları tarafından "14 Kasım "Dünya Diyabet Günü" nedeniyle yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe AK Parti İl...

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti İl Kadın Kolları tarafından "14 Kasım "Dünya Diyabet Günü" nedeniyle yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dede Korkut Parkı'nda düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen yürüyüş sonrası konuşan İl Başkanı Zihni Çalışkan, son yıllarda diyabet hastalığında ciddi artış olduğunu belirterek, "Buna dikkat çekmek için Kadın Kollarımız tarafından organize edilen yürüyüşe katıldık. Diyabet hastalığı kaliteli bir yaşam sürmemizi engelleyen bir hastalıktır. Dikkat edildiği takdirde sıkıntılar en aza iner. İnşallah bu farkındalığı oluşturabiliriz." dedi.

İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın da "Diyabet açısından risk gruplarının belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediği takdirde hasta sayısının arttığı, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi rahatsızlıkların yaşandığı görülüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, bu etkinlikte doğru beslenme, özellikle kahvaltı ve hareketle diyabetin önlenebileceği konusunda farkındalığın artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.