16 Odadan, Afrin Operasyona Tam Destek

16 Odadan, Afrin Operasyona Tam Destek
Terör yuvalarını kurutma ve teröristleri bertaraf etme adına yapılan Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili 16 oda ortak basın açıklaması düzenleyerek, Zeytin Dalı Harekâtını desteklediklerini söyledi.

Paşapark Otel’de gerçekleşen basın toplantısında, Ortak Platform Adına konuşan, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Özgür Suriye Ordusu ile başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekâtını desteklediklerini söyledi.

PKK VE FETÖ BENZERİ TAŞERON

YAPILANMALARA YILLARDIR ŞAHİDİZ

Türkiye’nin hem coğrafi konumu hem de geçmişten gelen sosyal ve kültürel mirası nedeniyle kötü niyetlilerin üzerine her zaman hesap yapageldikleri bir coğrafya olduğunu belirten, Konya Tabip Odası Başkanı Karaca, “Bunu zaman zaman doğrudan karşımıza çıkarak yapanlar olduğu gibi, bazıları da özellikle son 100 yılda taşeron örgütler vasıtasıyla yapmaya çalışmaktadırlar. Kurtuluş Savaşımız bu hesaplaşmalara doğrudan örnek iken, 15 Temmuz hadisesi taşeron örgütler eliyle yürütülen saldırılara son örnektir. PKK ve FETÖ benzeri taşeron yapılanmalara yıllardır şahidiz. Ama hem bu organizasyonları icra edenler hem de ağababaları, her zaman bu Milletten hak ettikleri cevabı almışlar ve ebediyete kadar da almaya devam edeceklerdir. Devletimizin bölgede terörün sona ermesi ve hem kendi insanımızın hem de diğer komşu ülkelerde yaşayan insanların refahının artmasına yönelik her türlü sosyal ve ekonomik adımına darbe vurmaya yönelik girişimler de durmadan devam etmiştir” dedi.

ZEYTİN DALI HAREKÂTINI DESTEKLİYORUZ

Zeytin Dalı Harekatıyla tüm bu sorunlara kökten çözüm bulmak için savaşan Mehmetciğin yanında olduklarını ifade eden Karaca, “Sınır illerimizi fiilen tehdit eden saldırılara son vermek, komşumuz ülkelerin kuzeyinde yaşanan insânî dramları da çözmeye başlangıç olması, terör örgütlerinin makul düşünen her insanın aklıyla dalga geçercesine isim değişikliği yaparak sahada aynı amaçlar doğrultusunda cirit atmaya devam etmesini önlemek üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Özgür Suriye Ordusu ile başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekâtını destekliyoruz. Bu zamana kadar şehadet mertebesine ulaşan askerlerimize Allah’tan (C.C.) rahmet, yakınlarına ve Milletimize baş sağlığı diliyoruz. Milletimizin bir ferdi olarak bizler de ihtiyaç olduğu zaman vatan savunmasında hemen yer alacağımızı belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

YAPTIKLARI AÇIKLAMALARI KINIYORUZ

TTB ve TMMOB tarafından yayınlanan bildiri de Zeytin Dalı Harekatının durdurulmasını talep etmelerini anlamada güçlük çektiklerini kaydeden Karaca, “Özellikle de yıllardır canlarımızı yakan terör olayları akabinde hiçbir açıklamaları olmayıp, teröriste terörist, terör örgütüne terör örgütü deme cesaretini bile gösteremeyen bu yapıların bizi temsil etmediklerini düşünüyoruz. Bu nedenle de yaptıkları açıklamalara katılmadığımızı ve kınadığımızı ifade etmek isteriz. Şu andan itibaren yapılacak en doğru hareketin milletimizden özür dileyerek işgal ettikleri makam ve mevkileri terk etmek olduğunu belirtmek isteriz. Söz konusu birlik ve üst kuruluşlarımızdan beklentimiz, mesleğini ve meslektaşlarının hakkını savunmak ve ülkemizin kalkınmasına, insanımızın refahına katkıda bulunmak konusunda çalışmalar yapmasıdır. Onların aksine harekâta destek açıklamasında bulunan Türk Diş Hekimleri Birliğine ve Türk Veteriner Hekimleri Birliğine teşekkür ediyoruz” dedi.

AFRİN OPERASONUNA DESTEK VEREN ODALAR İSE ŞÖYLE:

“TTB Konya Tabip Odası Dr. Seyit Karaca, TDB Konya Diş Hekimleri Odası A. Gürbüz Eldeniz, TEB 5.Bölge Konya Eczacı Odası A. Adem Açıkgöz, Konya Veteriner Hekimleri Odası A. Aşkın Yaşar, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi A. Mehmet Hulusi Ada, TMMOB Harita Mühendisleri Odası Konya Şubesi A. Fatih İşcan, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi A. İbrahim Hakkı Erkan, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi A. Fetullah Arık, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi A. Aziz Hakan Altun, TMMOB Mimarlar Odası Konya Şubesi A. Mustafa Kaş, TMMOB Şehir Plancıları Odası Konya Şubesi A. Münir Günay, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi A. Celil Çalış, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Konya İl Temsilciliği A. Ali Kemal Başaran, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Konya İl Temsilciliği A. Mehmet Latif Çağır, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Konya İl Temsilciliği A. Mümin Semerci, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Konya İl Temsilciliği A. Ayşe Özcan.”

HABER: Uğur Sarı

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.