19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı
Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta, çeşitli etkinlikler düzenlendi

SAKARYA (AA) - Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklere kutlandı.

Sakarya Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk milleti için önemli bir tarih olduğunu söyledi.

Bu tarihin, düşman işgaline karşı Anadolu'nun her köşesinde yükselen istiklal ruhunun adeta kıvılcım aldığı bir gün olduğunu ifade eden Çelikel, şunları kaydetti:

"Bu tarih bugün barış, güven ve huzur içinde yaşadığımız Türkiye'nin inşasında ilk tuğlanın konduğu gündür. 19 Mayıs 1919 günü milletimizin esarete karşı varoluş azmini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekun varoluş mücadelesi başlattığı gündür. 19 Mayıs vatan sevdamızın ve ülke gençliğimizin ortak değeridir. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimiz Türk istiklalinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınlarımızın tek ve en büyük güvencesidir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. 19 Mayıs'ta harici düşmanlara karşı bağımsızlık kazanan aziz milletimiz 15 Temmuz'da da aynı ruhla bu mücadeleyi tek yürek olarak vermiştir. Bu ruhun yaşatılması için hepimize özellikle gençlere büyük görevler düşmektedir."

Konuşmalarının ardından öğrenciler halk oyunları ve farklı spor branşlarında gösteri sundu.

Daha sonra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, milli sporculara altın takdim etti. Program, öğrencilerin stadyumdan Çark Caddesi sonuna kadar süren "Gençlik Yürüyüşü" ile sona erdi.

- Kocaeli

Kocaeli'de, Kültür Tepesi Atatürk Anıtı'ndaki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, veliler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Artvin yöresi halk oyunlarıyla Kurtuluş Destanı oratoryo gösterisi sunuldu.

Öğrencilerin Gençlik Marşı'nı söylemeleriyle program sona erdi.


- Düzce

Düzce'deki törende, Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törene, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

18 Temmuz Spor Salonu'nda devam eden programda, halk oyunları ve çeşitli gösteriler sunuldu.

- Zonguldak

Zonguldak'ta kortej yürüyüşüyle başlayan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, yaptığı konuşmada, bu önemli günün gençlere armağan edildiğini belirterek, bu kutsal emaneti gençlere devredeceklerini ve gençlerin de alacakları bu emaneti çok daha iyi yerlere getireceklerinden kuşkularının olmadığını söyledi.

Daha sonra, mehter takımı gösteri sundu. Halk oyunları ve spor gösterileriyle devam eden tören, stantların gezilmesinin ardından son buldu.

- Bolu

Bolu'daki törende, Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra Kent Meydanı'nda devam eden tören kapsamında Bolu Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekipleri gösteri yaptı.

Aynı alanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi bünyesindeki masa tenisi, tenis, eskrim, karate, muai tai, kick boks, bisiklet, okçuluk ve futbol takımları vatandaşlara tanıtıldı.

Törene Bolu Vali yardımcıları Mustafa Kemal Keskin ve Ünal Coşkun ile Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında Bolu Garnizon Komutanlığı adına Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı bünyesinde kurulan İnsansız Hava Aracı (İHA/drone) timi tarafından gösteri yapıldı. Türk bayrağı ile havalanan bir İHA'ya diğer 2 İHA havada selam verdi.

- Karabük

Karabük'teki törenler "Gençlik Yürüyüşü" ile başladı.

Şirinevler Mahallesi'nden başlayan ve Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cihan Ulukaya ve diğer protokol üyeleri ile öğrencilerin katıldığı yürüyüş, Yenişehir Atatürk Anıtı'nda son buldu.

Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karabük Üniversitesi Halk Oyunları ekipleri gösteri yaptı.

Ayrıca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında çeşitli branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Bartın

Bartın'daki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Törende, çeşitli okul öğrencileri halk oyunu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları da tekvando ve karate gösterisi sundu.

Spor branşları ile kültürel ve sanatsal faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.