19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru
Sivas Valisi Barut, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Alim Barut, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Barut, mesajında, 20. yüzyılın başında Türk tarihinin belki de en buhranlı günlerinin yaşandığı bir dönemde, Türk milletinin bağımsızlık aşkını, vatan sathına yaymak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıldığını, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta yapılan planlarla milli mücadelenin bütün Anadolu'ya yayıldığını anımsattı.

"19 Mayıs 1919, milletimizin onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının temel taşı olmuştur." ifadelerini kullanan Barut, şunları kaydetti:

"19 Mayıs Samsun'dan çizilmeye başlanarak vatan sathının her yanına yayılan hürriyeti ikame ve idame projesidir. Sevgili gençler, tüm olumsuzluklara rağmen bu necip millet tarafından verilen mücadele sonucunda büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, siz gençlerimize emanet edilmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak yine siz gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu uzun ve kutlu yolda heybenizde azığınız milli ve manevi değerlerimiz ile güçlü Türkiye için çalışma azim ve fedakarlığınız olacaktır. Türk gençliğine olan inancını her fırsatta dile getiren Atatürk, 'Gençler, siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız, vatanın bütün ümit ve istikbali siz genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar' sözleriyle bu güveni açıkça ifade etmiştir."

Barut, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirterek, geleceğin teminatı gençlerin ve Sivaslıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.