19. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

19. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali
Festivalin ikinci gününde yapılan çeşitli gösteriler, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne çeşitli gösterilerle devam edildi.

Festivalin ikinci gününde, Türk Hava Kurumu pilotları Beşkaza Meydanı'nda microlight ve paramotor gösterisi yaparken, Ölüdeniz'de de base jump (serbest düşüş), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterileri izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Babadağ'dan uçuş yapan pilotların gökyüzünde yaptıkları gösteri, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız Plajı'nda ilgiyle izlendi.

Festivalde görevli Bülent Demirtan, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun ikinci gününde ilk olarak ücretsiz halk uçuşu düzenlendiğini ve engellilerin uçuş yaptığını söyledi.

Festival tarihinde ilk kez bu kadar yoğun katılım olduğunu belirten Demirtan, "Şu anda 900 civarı pilot kayıt yaptırdı. Gün geçtikçe de kayıtlar artıyor. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden akrobasi pilotu Tomas Lednik, organizasyonumuza 18 yıldır Çek Cumhuriyeti adına katılıyordu. Büyük katkı sağlamıştı. Onun anısına da uçuşlar yapılıyor." diye konuştu.

Demirtan, gün içinde festival kapsamında yapılacak Türkiye Akrobasi Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın sıralama yarışlarının gerçekleştiğini ifade etti.

Festival, 21 Ekim'de sona erecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.