2 Ocak Pazartesi Havalar Nasıl Olacak?

2 Ocak Pazartesi Havalar Nasıl Olacak?
Geçtiğimiz hafta sonu ülke genelinde yoğun kar yağışı yaşanmıştı. Mersin ve Adana illerinde aşırı yağışlardan kaynaklanan seller meydana geldi. 2 Ocak Pazartesi ülke genelinde hava durumu nasıl olacak?

Yapılan son tahminlere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Hatay, ilk saatlerde İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz, Karaman, Niğde, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve yer yer sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden, güneydoğu kesimler ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde 02.01.2017 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA

4°C Çok bulutlu, kar yağışlı

İSTANBUL

5°C Çok bulutlu, ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ

2°C Parçalı bulutlu

KOCAELİ

3°C Çok bulutlu, ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu, güneybatı kıyılarının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesiminde hafif olmak üzere, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR

-2°C Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sisli

İZMİR

8°C Parçalı ve az bulutlu

MANİSA

7°C Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA

5°C Parçalı yer yer çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, doğusu çok bulutlu, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile akşam saatlerinden sonra bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda sağanak, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA

13°C Çok bulutlu, doğusu ile akşam saatlerinden sonra il genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda sağanak, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ANTALYA

14°C Parçalı bulutlu

HATAY

11°C Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

OSMANİYE

13°C Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde Niğde ve Karaman çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA

-2°C Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI

-2°C Parçalı ve az bulutlu

KARAMAN

-3°C Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı

KONYA

-3°C Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BARTIN

4°C Çok bulutlu, ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BOLU

-2°C Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE

2°C Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı

ZONGULDAK

-2°C Çok bulutlu, ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA

5°C Parçalı bulutlu

GÜMÜŞHANE

3°C Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı

SAMSUN

9°C Parçalı bulutlu

TRABZON

9°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ

5°C Parçalı bulutlu

 

ERZURUM

-1°C Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı

IĞDIR

-2°C Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı

KARS

 -12°C Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgede yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR

9°C Parçalı bulutlu

GAZİANTEP

8°C Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MARDİN

7°C Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sisli

SİİRT

9°C Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusunda 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah ilk saatlerde 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in doğusunda 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatı, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu. Çok bulutlu, güneyi yağmurlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; gece saatlerinde Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, akşam saatlerinde doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatı, batısı kuzeydoğudan 2 ila 4; gece saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, gece saatlerinde doğusunda 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.