2. Uluslararası Eğitim Ve Değerler Sempozyumu

2. Uluslararası Eğitim Ve Değerler Sempozyumu
Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Ulusoy:"İyi bir doktor, mühendis, avukat, öğretmen yetiştirmeyi hedeflerken, aynı zamanda bu vatandaşların erdemli, toplumun ve inancın temel değerlerini özümsemiş meslek insanları olması yönünde eğitim v

ANTALYA (AA) - Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Ulusoy, "İyi bir doktor, mühendis, avukat, öğretmen yetiştirmeyi hedeflerken, aynı zamanda bu vatandaşların erdemli, toplumun ve inancın temel değerlerini özümsemiş meslek insanları olması yönünde eğitim ve öğretim alması şart." dedi.

Türk Tarih Kurumu, Mersin Üniversitesi ve Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Antalya'da bir otelde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Eğitim ve Değerler Sempozyumu'na, Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Ukrayna, Kosova, Azerbaycan ve Moldova'dan akademisyenler katıldı.

Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanlığını yapan Prof. Dr. Kadir Ulusoy, sempozyumda, 2023 vizyonu çerçevesinde müfredat programlarında yer alan değerlerin, güncellenmesi ve dönemin şartlarının yanında, geleceğe yön verecek şekilde planlanması gerektiğini söyledi.

Türk milletinin geçmişten aldığı güç ve kuvvetle bölgesinde ve mazlum ülkelerin yanında güçlü şekilde ayakta durabilmesi için insan yetiştirme düzeninin en iyi biçimde şekillendirmesi gerektiğini vurgulayan Ulusoy, Türkiye'nin erdemli, ahlaklı, karakterli, çalışkan ve bilinçli bireylere ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Değerler eğitiminde aile, okul, çevre ve sosyal medya boyutunun çok iyi incelenmesi gerektiğini vurgulayan Ulusoy, "İyi bir doktor, mühendis, avukat, öğretmen yetiştirmeyi hedeflerken aynı zamanda bu vatandaşların erdemli, toplumun ve inancın temel değerlerini özümsemiş meslek insanları olması yönünde eğitim ve öğretim alması şart. Dünyada egemen güçler, değerler üzerinden toplumlara savaş ilan ettiği için Türk milletinin uyanık olması ve kültürüne sahip çıkmak için bilinç düzeyini artırması gerekiyor." diye konuştu.

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de okul idarecilerinin, odalarında oturmak yerine öğretmenlerle iç içe olmaları, okullarda koordinasyonun ve iletişimin en verimli halde kullanılması gerektiğini belirtti.

Ekinci, öğretmenlerin sorumluluk ve aidiyet duygusuyla işlerine daha iyi sarılmalarının, öğrencilerin motivasyonunu artıracak faaliyetleri gerçekleştirmelerinin, Türkiye'nin geleceği için şart olduğunu söyledi.

Ukrayna Kiev Taras Şevçenko Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tudora Arnaut ise Türk dilinin ve Türkçe'ye sahip çıkılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Gagauz kültürünün, Türk kültürünün bir parçası olduğuna değinen Arnaut, "iki devlet bir millet" anlayışıyla Türk ve Gagauz birliğinin, bir çok konuda güçlenmesi gerektiğini kaydetti.

Bilim insanlarının eğitim ve değerler konularında hazırladıkları bildirileri sunacağı sempozyum, 21 Ekim'de sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.