2. Uluslararası Tarım, Gıda Ve Gastronomi Kongresi

2. Uluslararası Tarım, Gıda Ve Gastronomi Kongresi
Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Yüksel:- "Bir tarım ülkesi olmamıza rağmen Türkiye'deki kırsal nüfus yüzde 13'lere düştü, gittikçe de azalmakta"- "Tarım yapanların yüzde 80-85'i 50 yaşın üstündeki insanlardan oluşuyor. 2023 vizyonu içerisinde

ANTALYA (AA) - Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Yüksel, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olmasına rağmen kırsal nüfusun yüzde 13'lere kadar düştüğünü bildirdi.

Tarım ve Gıda Konfederasyonu ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) işbirliğiyle düzenlenen, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu tarafından desteklenen "2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi", Antalya'nın Belek turizm merkezindeki bir otelde başladı.

Yüksel, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongreyi "Tarladan Sofraya" sloganı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüksel, üretimde ve gıda sektöründe kalite artışı, toplumun sağlıklı beslenme gereksinimlerinin yeterli nicelik ve nitelikte sağlanabilmesini ve gelişmiş bir üretici tüketici dengesini gözeten, güvenilir, insan odaklı tarımsal yapıyı hedeflediklerini vurguladı.

Bu hedefler doğrultusunda, bilim kurullarında 25'e yakın konunun tartışılacağını bildiren Yüksel, kongrenin temelinde Anadolu'nun tarım ve gıda potansiyelini dünyaya anlatabilmenin bulunduğunu belirtti.

"Bir tarım ülkesi olmamıza rağmen Türkiye'deki kırsal nüfus yüzde 13'lere düştü, gittikçe de azalmakta" diyen Yüksel, şöyle devam etti:

"Tarım yapanların yüzde 80-85'i 50 yaşın üstündeki insanlardan oluşuyor. 2023 vizyonu içerisinde tarımın bir yeri olacaksa böyle bir gidişatta mümkün gözükmüyor. İnsanlara bunu anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle endüstrileşen tarım ve küçük alanlarda verimliliği artırmak için kullanılan bazı teknolojiler, işlenmiş gıdalar, maalesef halk sağlığını etkiliyor. Siz ne kadar sağlıklı ürün üretirseniz o kadar sağlıklı bir toplum olur. Çünkü 'Ne yersen osun' diye bir söz var. Bunu da öne çıkartmaya çalışıyoruz."

Yüksel, kongreye 60'a yakın başka ülkelerden misafirin yanı sıra 180'e yakın belediye başkanı ve 140 akademisyenin katıldığını anlatarak, günübirlik giriş çıkışlarla yaklaşık bin 500 kişinin kongreyi takip edeceğini kaydetti.

Kongre, 12 Nisan'da sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.