2016 Eurovision Şarkı Yarışması

2016 Eurovision Şarkı Yarışması
Romanya, devlet televizyonunun Avrupa Yayın Birliği'ne borcu nedeniyle yarışmadan diskalifiye edildi

ANKARA (AA) - Romanya'nın, devlet televizyonu Televiziunea Romana'nın (TVR) Avrupa Yayın Birliği'ne (EBU) borcu nedeniyle 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'ndan diskalifiye edildiği bildirildi.

BBC'nin haberine göre, EBU, TVR'nin Birliğe 2007 yılından bu yana 16 milyon frank borcu olduğunu, bu nedenle ülkenin gelecek ay İsveç'te düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'ndan ihraç edildiğini açıkladı.

EBU'nun Genel Müdürü Ingrid Deltenre, konuyla ilgili, "Böyle bir karar almaya zorlandığımız için üzgünüz" yorumunu yaptı. Birlik, Romanya hükümetine, 20 Nisan'a kadar borcun ödemesiyle ilgili tatmin edici bir plan sunması çağrısında bulunmuştu.

TVR'nin, Eurovision News ve Sports News dahil olmak üzere EBU'nun diğer üyelik hizmetlerine erişim hakkını da kaybedeceği belirtildi.

Bu seneki Eurovision Şarkı Yarışması'na Romanya'yı temsilen 24 yaşındaki şarkıcı Ovidiu Anton katılacaktı.

Yarışmada "Moment of Silence" şarkısını seslendirmesi planlanan Anton, resmi internet sitesinde, "Sevgili dostlar, sonunda tezkereyi aldım. Gülümsemeye ve duygularıma yenik düşmemeye çalışıyorum ama bu haksızlık" açıklamasını yaptı.

Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1994 yılında katılan Romanya, 2005 ve 2010 yıllarında üçüncülük kazanmıştı.

EBU, 2009 yılında da Gürcistan'ı, şarkısının siyasi içerikli olduğu iddiasıyla yarışmadan diskalifiye etmişti.

Türkiye, 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacağını açıklamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.