2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda

2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda
MHP Kocaeli Milletvekili Sancaklı:-"Efsane bir ismi başkan yapalım, futbola yeni bir moral ve motivasyon olsun"

TBMM (AA) - MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, "Efsane bir ismi Futbol Federasyonu Başkanı yapalım, futbola yeni bir moral ve motivasyon olsun" önerisinde bulundu.

Sancaklı, TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi üzerinde görüşlerini ifade ederken, geçmişte çeşitli spor dallarında dünya ve Türkiye rekorları kırıldığını ancak AK Parti döneminde dünya tarihinin en büyük doping skandallarının yaşandığını ifade etti.

Dopingle Türkiye’nin dünyaya rezil olduğunu söyleyen Sancaklı, "Doping Türkiye’de tur bindirmeye başlamış. 32 atlet dopingden ceza almış. Hiçbir ülkede olmamış bir olay. Afrika’dan atletler transfer ettik, Türk vatandaşı yaptık ve yarıştırdık. Afrika’dan atletler Türk milli takımı altında yarıştırılırken binlerce Türk sporcunun yüreği sızladı, televizyondan izledi onları. Varsın şampiyon olmasın ama Türkler, Türk milli takımı forması giymeli" dedi.

Sporda şiddetin tavan yaptığını savunan Sancaklı, "2002 yılından beri gelen futbol federasyonu başkanı ehliyetlerine, ne bildiklerine, futbol geçmişlerine bakın, büyük hayal kırıklığı yaşadık. Bu kadar bilmez adamın Türk futbolunu getirdiği yer burası. Türk futbolunu yöneten iki isimden biri olan Demirören, başında olduğu kulübü iflasa getirdi, ödüllendirildi, federasyon başkanı yapıldı. Diğer isim olan Göksel Gümüşdağ... Futbol bilgin, geçmişin ne, ne biliyorsun da yöneteceksin? Sayın Bakan’ın bir an önce Futbol Federasyonunu olağanüstü genel kurula çağırması gerekiyor. Efsane bir ismi başkan yapalım, futbola yeni bir moral ve motivasyon olsun" diye konuştu.

Futbolda yabancı transferi konusundaki uygulamaya işaret eden Sancaklı, "O zaman Türk milli takımına nasıl oyuncu yetişecek? Tesisleşmeyle sporun ruhundan uzaklaşırsanız olmaz. Bizim sporun ruhunu yakalamamız lazım. Maçlardan önce İstiklal Marşı'nı 22 kişiden 4 kişi okuyor. İçimiz sızlamıyor mu? 'Maliyetleri düşürmek için yaptım' deniyor. Bu mantıkla Milli Eğitim’i kapatırsanız sorun olmaz" görüşünü savundu.

-"Siz uyanık davrandınız, 'faiz' demiyorsunuz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ekonomi Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, bakanlığın oluşumunda ve adında "arıza" olduğunu belirterek, gümrüğün de Ekonomi Bakanlığına bağlanması gerektiğini söyledi.

Ayhan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'a dönerek, "Sayın Bakan, dış ticarete Bakanlık yaramadı. 2012 yılından bu yana yani son 4 yılda siz üçüncü Bakansınız. Birini saat lobisi götürdü, diğer ikisi 'faiz' diye diye gitti. Siz uyanık davrandınız, 'faiz' demiyorsunuz. Cumhurbaşkanına takılmıyorsunuz, faizden uzak duruyorsunuz" dedi.

Kronik problemlerin devam ettiğini savunan Ayhan, "AKP'de dış ticaret bozuldu. İthalatı, Zafer Çağlayan hepinizden iyi anlatıyordu ama ben ona 'devlet işi ciddiyet ister' dedim, üç gün sonra gitti. Sizden önceki Bakana da söyledim; dış ticaretin sorunlarından çok, faize takıldı, Cumhurbaşkanına takıldı. Nitekim ihracatın, ithalatın hali de meydanda" ifadesini kullandı.

-"Sermaye kazançlarını vergilendirmemiz lazım"

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, AK Parti döneminde özelleştirmede blok satış yapıldığını, bunun yeni yatırım ve istihdam yaratmadığını söyledi. Birçok kuruluşun özelleştikten sonra kapatıldığını ya da başka amaçla kullanıldığını, kritik sektörlerdeki varlıkların yabancılara satıldığını ileri süren Aksu, "AKP mirasyedi mantığıyla birikimlerimizi satmıştır. Milli varlıklarımız talan ekonomisine malzeme yapılmıştır" diye konuştu.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti döneminde hazır tesislerin satıldığını, Türkiye’ye ciddi otomotiv yatırımı gelmediğini söyledi.

Usta, "Sermaye kazançlarını vergilendirmemiz lazım" görüşünü ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.